dc.contributor.advisor |
Καλαϊσάκης, Περικλής |
el |
dc.contributor.author |
Φεγγερός, Κωνσταντίνος Ι. |
el |
dc.date.issued |
1985-02-05 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/7869 |
|
dc.description |
Πρόκειται για Διδακτορική Διατριβή που υποβλήθηκε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (ΑΓΣΑ). Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σε ξεχωριστή συλλογή μόνο το έντυπο αρχείο. |
el |
dc.description.abstract |
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ: Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ WEENDE (%=0): ΑΟ=11,5-12,5, ΛΟ=5,5-9,0 , ΙΟ=27-30, ΕΝΕΟ= 44-47 ΚΑΙ ΤΕΦΡΑ=4,5-7,0 ΚΑΙ Β) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ VAN SOEST ΚΑΙ MOORE: NDF=55-64, ADF=46-50, HMIKYTTARINH=8-10, KYTTARINH=11,5-13,0 ΚΑΙΛΙΓΝΙΝΗ+ΚΟΥΤΙΝΗ=34-41. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ (8,5-14%=0) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ: Α) Η ΘΡΕΠΤΙΚΗΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ Β) Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΝΝΙΝΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΑΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 4,5 M.J ΚΕΓ 'Η 500 ΤΜΑ ΑΝΑ ΧΓΡΞΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ Σ'ΑΥΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 20%. |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Διαιτητική αξία |
el |
dc.subject |
Στέμφυλα οινοποιΐας |
el |
dc.subject |
Διατροφή ζώων |
el |
dc.subject |
Μηρυκαστικά |
el |
dc.subject.classification |
ΑΓΣΑ
ΔΔ ΦΕΓ |
el |
dc.title |
Μελέτη της διαιτητικής αξίας των στέμφυλων οινοποιΐας για τα μηρυκαστικά |
el |
dc.title.alternative |
Feeding value of grape marc for ruminants |
en |
dc.type |
Διδακτορική Διατριβή / Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών |
el |
dc.description.version |
Έντυπη έκδοση |
el |
dc.contributor.department |
ΑΓΣΑ / Τομέας Ζωικής Παραγωγής / Εργαστήριο Θεωρητικής & Εφαρμοσμένης Διατροφής Ζώων |
el |