HEAL DSpace

Ενζυμικές μεταβολές των βερίκοκκων σε σχέση με την ωριμότητα, ποιότητα και αποθηκευτική ζωή των φρέσκων φρούτων

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δεκάζος, Ηλίας Δ. el
dc.contributor.author Τζουτζούκου Καμιναρίδη, Χρυσούλα el
dc.date.issued 1988-02-25
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7954
dc.description Πρόκειται για Διδακτορική Διατριβή που υποβλήθηκε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (ΑΓΣΑ). Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σε ξεχωριστή συλλογή το έντυπο αρχείο. el
dc.description.abstract ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΚΑ ΣΑΝ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΣΙΓΜΟΕΙΔΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΥΞΗΣΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Η ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΛΥΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟΣΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΕΜΕΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΤΙΡΥΝΘΑΣ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΞΕΑ ΙΣΟΣ ΜΕ 5 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΚΑΙ 7 ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ. Η ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΟΥΡΟΝΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. Η Β- ΓΑΛΑΚΤΟΖΙΔΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ) el
dc.description.abstract THE APRICOT FRUIT, AS A TYPE OF CLIMACTERIC PRESENTS DOUBLE SIGMOID GROWTH CURVE. DURING THE GROWTH AND RIPENING OF THE FRUIT THE FIRMNESS AND TOTAL TITRATABLE ACIDITY DECREASE WHILE THE SOLUBLE SOLIDS INCREASE REACHING TO A HIGHER LEVELIN BEBEKOU VAR . THAN IN PROIMA TIRYNTHAS. A RATIO SS/A (EDUBLE SOLIDS TO ACIDITY) OF 5 FOR PROIMA AND 7 FOR BEBEKOU SHOULD BE SATISFACTORY AS AN INDEX OF HARVEST. ALSO, ETHYLEN PRODUCTION INCREASES WITH RIPENING AND IT IS NOTED, THAT THE AMOUNT PRODUCED BY PROIMA TIRYNTHAS FRUIT IS HIGHER THAN BEBEKOU. THE ACTIVITY OF POLYGALACTURONASE ENZYME IS VERY HIGH DURING THE FIRST STAGES OF FRUIT GROWTH, THEN DECREASES AND IT STARTS PRESENTING A SECOND MAXIMUM DURING FRUIT RIPENING BUT A MUCH LOWER ONE. THE B- GALACTOSIDASE ACTIVITY PRESENTS THE FOLLOWING PATTERN: HIGH ACTIVITY AT THE BEGINNING OF FRUIT GROWTH, THEN IT SLOWS DOWN AND IT STARTS INCREASING AGAIN BY THE MIDDLE OF THE SECOND PERIOD OF FRUIT GROWTH REACHING A NEW MAXIMUM BY THE END OF RIPENING WHICH IS MUCH HIGHER THAN THE FIRST ONE. (SHORTENED) en
dc.language.iso el el
dc.subject Φρέσκα φρούτα el
dc.subject Βερίκοκκα el
dc.subject Ενζυμικές μεταβολές el
dc.subject Ωρίμανση el
dc.subject Ποιότητα el
dc.subject.classification ΑΓΣΑ ΔΔ ΤΖΟ el
dc.title Ενζυμικές μεταβολές των βερίκοκκων σε σχέση με την ωριμότητα, ποιότητα και αποθηκευτική ζωή των φρέσκων φρούτων el
dc.title.alternative Enzymic changes of apricot as related to ripening quality and storage life of fresh fruit en
dc.type Διδακτορική Διατριβή / Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών el
dc.description.version Έντυπη έκδοση el
dc.contributor.department ΑΓΣΑ / Εργαστήριο Δενδροκομίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account