HEAL DSpace

Μελέτη ταννινών των γιγάρτων της ποικιλίας Cabernet Sauvignon. Εφαρμογή και ανάπτυξη μεθόδων ανάλυσης. Επίδραση του ποτίσματος και του υποκειμένου στην περιεκτικότητα αυτών.

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor Κοτσερίδης, Γεώργιος
dc.contributor.author Δημοπούλου, Ειρήνη
dc.contributor.editor Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας el
dc.date.accessioned 2012-11-27T09:12:25Z
dc.date.available 2012-11-27T09:12:25Z
dc.date.copyright 2008
dc.date.issued 2012-11-27T09:12:25Z
dc.date.submitted 2008
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5638
dc.description Μεταπτυχιακή διατριβή που εκπονήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια του ΔΠΜΣ Αμπελουργία-Οινολογία. el
dc.description.abstract Στη μελέτη που παρουσιάζεται μελετήθηκε το φαινολικό δυναμικό των γιγάρτων της ποικιλίας Cabernet sauvignon. Συγκεκριμένα, το πως επηρεάζονται οι συγκεντρώσεις των συγκεκριμένων ουσιών από το υποκείμενο και την άρδευση που χρησιμοποιούνται. Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν τα υποκείμενα SO4 και 1103 Paulsen. Ακόμη, εφαρμόστηκαν τρεις τρόποι άρδευσης, στο 1/3 των πρέμνων δεν εφαρμόστηκε άρδευση, στο δεύτερο 1/3 εφαρμόστηκε άρδευση ίση με το 50% της εξατμισοδιαπνοής του πρέμνου και στα υπόλοιπα πρέμνα πλήρης άρδευση. Από τα παραπάνω πρέμνα ελήφθησαν ώριμες, τεχνολογικά, σταφυλές κατά τα έτη 2005 και 2006. Από τις σταφυλές αυτές απομονώθηκαν τα γίγαρτα, από τα οποία εκχυλίστηκαν τα φαινολικά συστατικά. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της HPLC έγινε ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης των διαφόρων φλαβονοειδών, ενώ με τη μέθοδο Harbertson έγινε ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης των τανινών. Επιπλέον, με τη μέθοδο Folin – Ciocalteu προσδιορίστηκε η συγκέντρωση των ολικών φαινολών σε mg γαλλικού οξέος. Από τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής διαπιστώθηκε ότι η άρδευση αυξάνει τις συγκεντρώσεις των ουσιών που μελετήθηκαν για αμφότερα τα υποκείμενα. Βέβαια παρατηρήθηκαν κάποιες διαφορές μεταξύ των υποκειμένων οι οποίες οφείλονται στο βαθμό προσαρμοστικότητας τους στις εδαφικές συνθήκες του αμπελώνα στον οποίο πραγματοποιήθηκε το πείραμα. el
dc.language.iso el el
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject Αμπέλια el
dc.subject Ποικιλίες el
dc.subject Ταννίνες el
dc.subject Υποκείμενα el
dc.title Μελέτη ταννινών των γιγάρτων της ποικιλίας Cabernet Sauvignon. Εφαρμογή και ανάπτυξη μεθόδων ανάλυσης. Επίδραση του ποτίσματος και του υποκειμένου στην περιεκτικότητα αυτών. el
dc.type Thesis el
dc.contributor.department Department of Crop Science/Viticulture lab el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account