HEAL DSpace

Αμπελογραφική Μελέτη και Αξιολόγηση Ορισμένων Ξενικών Ποικιλιών Αμπέλου που καλλιεργούνται στην Ελλάδα

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor Σταυρακάκης , Εμμανουήλ el
dc.contributor.author Σωμαράκης, Νικόλαος el
dc.contributor.editor Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας el
dc.date.copyright 2005
dc.date.issued 2012-11-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5640
dc.description Μεταπυτχιακή διατριβή που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Αμπελολογίας el
dc.description.abstract Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε αμπελογραφική μελέτη και αξιολόγηση ορισμένων ξενικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, κατά την καλλιεργητική περίοδο του έτους 2004. Για την περιγραφή των χαρακτηριστικών κάθε ποικιλίας χρησιμοποιήθηκε ο κώδικας αμπελογραφικής περιγραφής του Διεθνούς ΓραφειουΓραφείου Αμπέλου και Οίνου OIV (Office International de la Vigne et du Vin- OIVΔιεθνες Γ). Η περιγραφή της κάθε ποικιλίας συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες της αυξανόμενης κορυφής, του ώριμου ανεπτυγμένου φύλλου και της σταφυλής. Πιο αναλυτικά, σε κάθε ποικιλία μελετήθηκαν οι αμπελογραφικοί χαρακτήρες της νεαρής βλάστησης, του ποώδους βλαστού, του φύλλου, του άνθους, των ελίκων, της σταφυλής, της ράγας, των γιγάρτων και της κληματίδας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και αμπελομετρική μελέτη περιγραφή των ποικιλιών. Επίσης ελήφθησαν φαινολογικές παρατηρήσεις της εκβλάστησης των οφθαλμών, της ανθοφορίας, των ταξιανθιών και της ωρίμανσης των σταφυλιών. Ακόμα μελετήθηκαν οι χαρακτήρες του γλεύκους (Σάκχαρα, Οξύτητα, Αργινίνη) και οι καλλιεργητικές ιδιότητες της κάθε ποικιλίας. Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων έγινε με το στατιστικό πρόγραμμα Numerical Taxonomy System (NTSYS) για τον διαχωρισμό των ποικιλιών σε ομάδες, με την χρησιμοποίηση της μεθόδου UPGMA . el
dc.language.iso el el
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject Αμπέλια el
dc.subject Ποικιλίες el
dc.subject Φύλλα el
dc.subject Vitis vinifera L. en
dc.title Αμπελογραφική Μελέτη και Αξιολόγηση Ορισμένων Ξενικών Ποικιλιών Αμπέλου που καλλιεργούνται στην Ελλάδα el
dc.type Thesis en
dc.contributor.department Department of Crop Science/Viticulture lab en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account