Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής έρευνας υπήρξε η επίδραση της θερμοκρασίας και του φωτός στη φυτρωτική ικανότητα σπόρων του ενδημικού είδους Helichrysum amorginum Boiss & Orph.. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο ...
Στην παρούσα μελέτη εξετάστηκε η επίδραση της ανάδευσης, του pH και της θερμοκρασίας στην παραγωγή 2,3-βουτανοδιόλης μέσω μικροβιακών ζυμώσεων με τη χρήση του μικροοργανισμού Enterobacter ludwigii της οικογένειας ...
Τις τελευταίες δεκαετίες ο παθογόνος μικροοργανισμός LIsteria monocytogenes έχει απασχολήσει επανειλημμένα τον κλάδο των Τροφίμων και την επιστημονική κοινότητα. Η ικανότητά του να αναπτύσσεται σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών ...
Το βακτήριο Bacillus spp. έχει αποκτήσει σημασία για τη βιομηχανία τροφίμων καθώς κυρίως το είδος Bacillus cereus ευθύνεται για πολλά κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων και ασθενειών.
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ...