dc.contributor |
Σταυρακάκης , Εμμανουήλ |
|
dc.contributor.author |
Καραμολέγκου, Μαργαρίτα |
|
dc.contributor.editor |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας |
el |
dc.date.accessioned |
2012-11-26T08:59:24Z |
|
dc.date.available |
2012-11-26T08:59:24Z |
|
dc.date.copyright |
2006 |
|
dc.date.issued |
2012-11-26T08:59:24Z |
|
dc.date.submitted |
2006 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/5624 |
|
dc.description |
Πτυχιακή μελέτη που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Αμπελολογίας |
el |
dc.description.abstract |
Στην πτυχιακή αυτή εργασία μελετήθηκαν 15 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου του είδους Vitis vinifera εκ των οποίων οι 8 ήταν λευκές και οι 7 ερυθρές. Οι ποικιλίες αυτές είναι εγκαταστημένες στον αμπελώνα του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Η πτυχιακή εργασία ολοκληρώθηκε σε δύο καλλιεργητικές περιόδους (2004-2005). Τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν σε κάθε ποικιλία ξεχωριστά είναι τα εξής:
- Αμπελογραφική περιγραφή των:
o Νεαρή κορυφή.
o Αναπτυγμένα φύλλα.
o Χαρακτηριστικά σταφυλιού.
o Χαρακτηριστικά ράγας.
o Χαρακτηριστικά γιγάρτου.
o Έλικες.
o Άνθη.
- Φαινολογικά στάδια της αμπέλου.
o Έναρξη βλάστησης
o Πορεία άνθησης.
o Πορεία ωρίμανσης.
- Χαρακτήρες του γλεύκους.
o Σάκχαρα.
o pH.
o Οξύτητα
o Αργινίνη.
Παρατηρήσεις:
Κατά το έτος 2005 παρατηρήθηκε ότι η πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε με αργότερους ρυθμούς σε σχέση με το έτος 2004. Επίσης, στις περισσότερες ποικιλίες παρατηρήθηκε καθυστέρηση κατά δέκα ημέρες περίπου στην έναρξη βλάστησης. |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.rights.uri |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ |
|
dc.subject |
Αμπέλια |
el |
dc.subject |
Ποικιλίες |
el |
dc.subject |
Vitis vinifera L. |
el |
dc.subject |
Φύλλα |
el |
dc.title |
Αμπελογραφική Μελέτη Μερικών Ποικιλιών Αμπέλου (Vitis vinifera L.) |
el |
dc.type |
Thesis |
el |
dc.contributor.department |
Department of Crop Science/Viticulture lab |
el |