Στην παρούσα εργασία διερευνήθηκαν τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στους παραγόμενους οίνους της ερυθρής ποικιλίας Μούχταρο ύστερα από την εφαρμογή φυτοορμονών και βιοδιεργετών στο στάδιο του περκασμού. ...
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, μελετήθηκαν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί χαρακτήρες της ερυθρής οινοποιήσιμης ποικιλίας Ξινόμαυρο (Vitis vinifera L.) εξετάζοντας την επίδραση της εφαρμογής εξωγενούς αμπσισικού οξέος στις ...
Στην παρούσα εργασία μελετάται η χημική σύνθεση, η όψη και η οσμή των ερυθρών οίνων από την ποικιλία Μούχταρο του Κτήματος Μουσών υπό την επίδραση του αμπσισικού οξέος (ΑΒΑ), της βενζοθειαδιαζόλης (ΒΤΗ) και της χιτοζάνης ...
Η παρούσα διπλωματική μελέτη πραγματεύεται την επίδραση που ασκούν στον οίνο φυτοορμόνες και βιοδιεργέτες που έχουν εφαρμοστεί στην άμπελο ποικιλίας Σαββατιανού, στο στάδιο του περκασμού. Εξαρχής, η αφορμή για την ...
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή φιλοδοξεί να συμβάλει στην διερεύνηση της επίδρασης που μπορεί να έχει η εφαρμογή φυτό-ορμονών και πιο συγκεκριμένα του αμπσισικού οξέος (ΑΒΑ), τόσο στην πορεία ωρίμανσης των ραγών της ...