dc.contributor.advisor |
Χρυσοχοϊδης, Γεώργιος |
|
dc.contributor.author |
Βαμβακερή, Καλλιόπη Ε. |
|
dc.date.issued |
2011-04-07 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/221 |
|
dc.description.abstract |
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η διερεύνηση των παραγόντων που
επηρεάζουν την αφοσίωση του Έλληνα καταναλωτή σε επώνυμα γαλακτοκομικά
προϊόντα και η ανάλυση της επίδρασης που έχουν σε αυτήν. Πιο αναλυτικά, οι
παράγοντες που διερευνήθηκαν είναι οι εξής: η διαφήμιση, η τιμή, η ποιότητα, τα
χαρακτηριστικά του προϊόντος, η προώθηση του, η ικανοποίηση και η οικογένεια
όπως επίσης και οι δημογραφικοί: φύλο, ηλικία, εκπαίδευση, οικογενειακή
κατάσταση και μηνιαίο εισόδημα νοικοκυριού.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι ποσοτική μέθοδος με τη συλλογή
ερωτηματολογίων από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και τα αποτελέσματα
αναλύθηκαν με τη βοήθεια του στατιστικού προγράμματος SPSS v.17.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει θετικά την
αφοσίωση του καταναλωτή σε μια συγκεκριμένη επωνυμία γαλακτοκομικού
προϊόντος είναι η ευχαρίστηση που παίρνει από την κατανάλωσης της ενώ
ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι η επιρροή από την οικογένεια δεν
παρουσιάστηκε στατιστικά σημαντικός παράγοντας όπως μπορεί να φανταζόταν
κανείς. |
el |
dc.description.abstract |
The purpose of this study is to investigate the factors which influence the
loyalty of the Greek consumers in branded dairy products and to analyze this
impact. More specifically, the factors which were investigated are: 1) the
advertising, 2) the price, 3) the quality, 4) the product features, 5) the promotion, 6)
the satisfaction and finally the family. Also, some demographic factors were
investigated such as: gender, age, education, marital status and monthly
household income.
The method which was used is a quantitative method with the collection of
questionnaires from the area of Athens and the results were analyzed in the
statistical program SPSS v.17.
The results have showed that the only factor which influences the loyalty of
consumers in a particular dairy brand is the pleasure that someone gets from the
consumption of particular brand. Finally, the interesting part is that the essay has
showed that the influence of the family is not statistically a significant factor as
someone could have imagined. |
en |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Γαλακτοκομικά προϊόντα |
el |
dc.subject |
Ελλάδα |
el |
dc.subject |
Συμπεριφορά καταναλωτή |
el |
dc.subject |
Επώνυμο προϊόν |
el |
dc.subject |
Αφοσίωση καταναλωτή |
el |
dc.subject.lcsh |
Customer loyalty -- Greece |
en |
dc.subject.lcsh |
Brand choice |
en |
dc.subject.lcsh |
Brand loyalty |
en |
dc.subject.lcsh |
Brand name products |
en |
dc.subject.lcsh |
Dairy products -- Greece |
en |
dc.subject.lcsh |
Consumers' preferences -- Greece -- Research |
en |
dc.subject.lcsh |
Consumer behaviour -- Greece -- Research |
en |
dc.title |
Διερύνηση των παραγόντων που επιδρούν στην αφοσίωση του πελάτη σε επώνυμα προϊόντα τροφίμων. Η περίπτωση των επώνυμων γαλακτοκομικών προϊόντων. |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης |
el |
dc.description.degree |
Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας |
el |