HEAL DSpace

Μέτρηση αντιοξειδωτικής ικανότητας, περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά και προβλεπόμενης βιοδιαθεσιμότητας σιδήρου και ψευδαργύρου ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και οσπρίων συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Καψοκεφάλου, Μαρία
dc.contributor.author Δράκου, Μαρίνα
dc.date.accessioned 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.available 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.issued 2012-04-26T09:11:19Z
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/4051
dc.description
dc.description.abstract Οι ελιές και τα όσπρια αποτελούν συστατικά της Μεσογειακής διατροφής. Στην παρούσα μελέτη ερευνήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC) και η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) σε 8 Ελληνικούς εμπορικούς τύπους επιτραπέζιας ελιάς (καλαμών, κονσερβολιά μαύρη, Χαλκιδικής, κονσερβολιά πράσινη, μεγαρείτικη, γαϊδουρελιά, ελιά τεχνητά μαυρισμένη με οξείδωση και Θάσου) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης, μελετήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα (FRAP& ORAC), η ύπαρξη συνολικών φαινολικών συστατικών (FOLIN) και η προβλεπόμενη περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο σε 10 είδη ελληνικών βρασμένων οσπρίων (φακή ψιλή, φακή χονδρή, φάβα, μαυρομάτικο, φασόλι μέτριο, φασόλι χονδρό, γίγαντας, ελέφαντας, μπαρμπουνοφάσουλο και ρεβύθι) συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. el
dc.description.abstract Olives and beans are constituents of Mediterranean diet. In the present study, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC) and the presence of total phenolic compounds (FOLIN) were determined in 8 Greek commercial types of table olives (Kalamata, black koncervolia, Chalkidikis, green koncervolia, megareitiki, gaidourelia, black ripe olive and thassos) of both conventional and organic cultivation. Also, the antioxidant capacity (FRAP& ORAC), the presence of total phenolic compounds (FOLIN) and the predictable ferrous and zinc bioavailability were determined in 10 types of Greek cooked legumes (small lentils, big lentils, yellow fava beans, black eyes beans, medium size white beans, large size white beans, giant beans, elephant beans, light red beans and chick peas ) of both conventional and organic cultivation. el
dc.language.iso el el
dc.subject Όσπρια el
dc.subject Ελιές el
dc.subject Αντιοξειδωτική ικανότητα el
dc.subject Φαινόλες el
dc.subject Βιολογικά τρόφιμα el
dc.subject Βιοδιαθεσιμότητα el
dc.subject Σίδηρος el
dc.subject Ψευδάργυρος el
dc.subject.lcsh Legumes as food el
dc.subject.lcsh Olive el
dc.subject.lcsh Antioxidants -- Research el
dc.subject.lcsh Phenols el
dc.subject.lcsh Zinc -- Bioavailability el
dc.subject.lcsh Iron -- Bioavailability el
dc.title Μέτρηση αντιοξειδωτικής ικανότητας, περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά και προβλεπόμενης βιοδιαθεσιμότητας σιδήρου και ψευδαργύρου ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και οσπρίων συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.description.degree Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account