dc.contributor.advisor |
Δροσινός, Ελευθέριος Χ. |
|
dc.contributor.author |
Ζαφειρόπουλος, Βασίλειος Δ. |
|
dc.date.accessioned |
2012-04-30T12:55:43Z |
|
dc.date.available |
2012-04-30T12:55:43Z |
|
dc.date.issued |
2012-04-30T12:55:43Z |
|
dc.date.submitted |
2011 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/4083 |
|
dc.description |
|
|
dc.description.abstract |
Η εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχει γίνει πλέον παγκόσμια επιτακτική ανάγκη. Οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι και ανήσυχοι από ποτέ σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων που καταναλώνουν. Οι απαιτήσεις τους σε συνδυασμό με την συνεχή πληροφόρηση, ωθούν τις επιχειρήσεις τροφίμων στην υιοθέτηση και εφαρμογή Προτύπων Ποιότητας & Ασφάλειας τροφίμων. Η παρούσα μεταπτυχιακή μελέτη πραγματεύεται την ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις τροφίμων, έχοντας ως κύριο στόχο την διερεύνηση και συγκριτική μελέτη των ακόλουθων δεδομένων: 1. Επεξεργασία ευρημάτων εσωτερικών / εξωτερικών επιθεωρήσεων 2. Καθορισμός «δυνατών» και «αδύναμων» σημείων των επιχειρήσεων όσον αφορά την εφαρμογή των επιμέρους ΣΔΑΤ 3. Διερεύνηση των πιθανών πηγών των παρατηρούμενων αστοχιών κάθε Συστήματος 4. Εξαγωγή συμπερασμάτων – Σημεία βελτίωσης |
el |
dc.description.abstract |
The implementation of Food Safety Management Systems across the food chain, has become nowadays imperative for the global food industry. The consumers are well informed and extremely concerned about the products they consume and their awareness on food safety topics is higher than ever. As a result, their demands combined with the continuous information on food safety, has pushedfood industry to the adoption and implementation of food standards to ensure both safety and quality. The present study deals with the development and implementation of Food Safety Management System in certified food companies. The main objective of the study is a comparative research of elements such as: 1. Analyzing the findings of internal and external audits 2. Determination / Evaluation of the “strong” and “weak” points for each company, regarding the implementation of FSMS 3. Determination of the possible sources that caused failures in every FSMS 4. Conclusions / Points of Improvement |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Πρότυπα ασφάλειας τροφίμων |
el |
dc.subject |
Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων |
el |
dc.subject |
Επιχειρήσεις εστίασης |
el |
dc.subject |
Επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα |
el |
dc.subject.lcsh |
Food -- Safety measures |
el |
dc.subject.lcsh |
Food service -- Safety measures |
el |
dc.subject.lcsh |
Hazard Analysis and Critical Control Point (Food safety system) |
el |
dc.title |
Συγκριτική αξιολόγηση συστημάτων διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων σε επιχειρήσεις εστίασης και πρωτογενούς τομέα |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων |
el |
dc.description.degree |
Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου |
el |