dc.contributor.advisor |
Μπιλάλης, Δημήτριος Ι. |
el |
dc.contributor.author |
Πανταλέων, Κωνσταντίνος B. |
el |
dc.date.issued |
2012-12-12 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/5675 |
|
dc.description.abstract |
Σε βιολογικό αγρό στην περιοχή της Ερμιτσάς στην πόλη του Αγρινίου,μελετήθηκε η επίδραση του συστήματος καλλιέργειας (βιολογική και συμβατική)και της αλατότητας στην ανάπτυξη, τα χαρακτηριστικά και στην απόδοση του φασολιού. Κάθε σύστημα καλλιέργειας συνδυάστηκε με δύο διαφορετικά επίπεδα αλατότητας. ΤΑ χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν ήταν:το ξηρό και νωπό βάρος του υπέργειου, ο αριθμός των λοβών, το νωπό και ξηρό βάρος των λοβών, η περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία των λοβών καθώς και η συγκέντρωση σακχάρων στους λοβούς. Στο ριζικό σύστημα προσδιορίστηκαν τα ακόλουθα:το ξηρό βάρος του ριζικού συστήματος,ο αριθμός των φυματίων και το ποσοστό της μυκόρριζας.Από τα συστήματα καλλιέργειας τις θετικότερες επιδράσεις στην πλειοψηφία των μετρήσεων παρουσίασε το συμβατικό σύστημα. Από τα επίπεδα αλατότητας θετικότερες επιδράσεις παρουσίασε το χαμηλό επίπεδο με το υψηλό να αποδεικνύεται περιοριστικός παράγοντας στην καλλιέργεια του φασολιού. Η ανάπτυξη, τα χαρακτηριστικά και η παραγωγή επηρεάστηκαν αρνητικά από την υψηλή αλατότητα. |
el |
dc.description.abstract |
On an organic field located in the region of Ermitsa near the city of Agrinio, the effect of the farming system (conventional and organic) as well as the effect of salinity (high and low level) on the growth, the characteristics and the yield of the common bean was studied. The plant properties wich were studied are the following: fresh and dry weight, number of pods, pods fresh and dry weight, dry matter content of pods as well as the concentration of soluble sugars in the pods. The properties of the root system wich were examined are the following: dry weight of the root system, nodule number and the percentage of mycoriza. It was observed from tha the farming system that the conventional one had the most positive effects. From the salinity levels, only the low level had positive effects. The high level proved to be a binding factor in the crop of the common bean. |
en |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Κοινό φασόλι |
el |
dc.subject |
Βιολογική καλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Συμβατική καλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Φυσιολογία |
el |
dc.subject |
Αλατότητα |
el |
dc.subject.lcsh |
Common bean -- Plysiology |
en |
dc.subject.lcsh |
Common bean -- Effect of salts on |
en |
dc.subject.lcsh |
Salinity |
en |
dc.subject.lcsh |
Common bean -- Organic farming |
en |
dc.title |
Επίδραση του συστήματος καλλιέργειας (συμβατική και βιολογική) και της αλατότητας στην ανάπτυξη, τα χαρακτηριστικά και στις αποδόσεις του φασολιού |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής |
el |
dc.description.degree |
Επιστήμη και σύγχρονα συστήματα φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας και αρχιτεκτονικής τοπίου |
el |