HEAL DSpace

Ανάπτυξη κατιούσας επεξεργασίας πρωτεϊνών από μικροφύκη

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Λάμπρου, Νικόλαος el
dc.contributor.author Γάκος, Κωνσταντίνος el
dc.date.issued 2015-02-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5868
dc.description.abstract Τα μικροφύκη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της βιομηχανικής για την πληθώρα των προϊόντων του μεταβολισμού τους που παράγουν. Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοκόλλου κατιούσας επεξεργασίας ολικών πρωτεϊνών από Tetraselmis sp. και Phaeodactylum sp. με την εφαρμογή υδατικού διφασικού συστήματος που αποτελείται από πολυαιθυλενογλυκόλη και ρυθμιστικό διάλυμα φωσφορικών (PEG/Pi). Εξετάστηκε η επίδραση στην κατανομή των ολικών πρωτεϊνών τριών διαφορετικών συντελεστών που καθορίζουν την κατανομή των πρωτεϊνών σε διφασικά συστήματα PEG/Pi. Αυτοί ήταν: το pH (6,5, 7, 7,5, 8,5), το μοριακό βάρος του πολυμερούς PEG (1500 Da, 3000 Da και 6000 Da) και η συγκέντρωση αλατότητας (NaCl, 0% w/v, 3,5% w/v, 7% w/v, 10% w/v). Μελετήθηκε η κατανομή των πρωτεϊνών χρησιμοποιώντας τόσο εκχυλίσματα που είχαν υποστεί αρχικά φυγοκέντρηση όσο και εκχυλίσματα που δεν είχαν υποστεί. Επίσης, μελετήθηκε η ολική αντιοξειδωτική χωρητικότητα με τη μέθοδο FRAP σε εκχυλίσματα από Tetraselmis sp. και προσδιορίστηκε η κατανομή πρωτεϊνών (%) στις φάσεις του διφασικού συστήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι παραπάνω παράγοντες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες επηρεάζουν σημαντικά την κατανομή των ολικών πρωτεϊνών και ολικών αντιοξειδωτικών στις διαφορετικές φάσεις του συστήματος. el
dc.description.abstract Microalgae attract the interest of both the scientific community and the industry for its variety of products of their metabolism producing . In the present study the application of a polyethylene glycol/phosphate (PEG/phosphate) ATPS was development in effort to process total proteins of Tetraselmis sp. and Phaeodactylum sp. The effect on the distribution of total proteins of three different factors that determine the distribution of proteins in two-phase systems PEG / Pi was investigated. These were: pH (6,5, 7, 7,5, 8,5), the polymer molecular weight PEG (1500 Da, 3000 Da and 6000 Da) and the concentration of salinity (NaCl, 0% w/v, 3,5% w/v, 7% w/v, 10% w/v). Furthermore, was studied the distribution of proteins using both extracts that had been originally centrifugation and extracts not suffered. Also was investigated the total antioxidant capacity using the method FRAP in extracts from Tetraselmis sp. and determined the distribution of proteins (%) in the phases of the the system. The results has shown that these factors under certain conditions significantly affect the distribution of the total protein and total antioxidant at different phases of the system. en
dc.language.iso el el
dc.subject Κατιούσα επεξεργασία el
dc.subject Μικροφύκη el
dc.subject Υδατικό διφασικό σύστημα el
dc.subject Ολική αντιοξειδωτική χωρητικότητα el
dc.subject Φάσματα απορρόφησης el
dc.subject.lcsh Microalgae--Biotechnology en
dc.subject.lcsh Protein engineering en
dc.subject.lcsh Proteins--Biotechnology en
dc.title Ανάπτυξη κατιούσας επεξεργασίας πρωτεϊνών από μικροφύκη el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Βιοτεχνολογίας el
dc.description.degree Βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account