HEAL DSpace

Κίνητρα και συμπεριφορές των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων σε Ελλάδα και Ισπανία

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Καμπάς, Αθανάσιος el
dc.contributor.author Καρουμπάκου, Μαρία Χριστίνα el
dc.date.issued 2015-09-15
dc.date.submitted 2014
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6008
dc.description.abstract Οι Maya et al., (2011) σε έρευνα τους κατηγοριοποιούν τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων οκτώ ευρωπαϊκών χωρών με βάση τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους. Από αυτές η Ελλάδα και η Ισπανία παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καθώς είναι και οι δύο μεσογειακές χώρες αλλά χαρακτηρίζονται από διαφορετικά συστήματα αξιών. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξετάσει τα κίνητρα και τις συμπεριφορές καταναλωτών βιολογικών τροφίμων σε Ελλάδα και Ισπανία και εάν αυτές διαφοροποιούνται από αυτές που παρουσιάζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία.Συγκρίνοντας τους καταναλωτές των δύο χωρών μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί σε κάθε χώρα ξεχωριστά,καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη διαφορετικών συστημάτων αξιών επηρεάζει την κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων μόνο όσον αφορά τα μη απτά χαρακτηριστικά. Παρά την ύπαρξη διαφορετικών αντιλήψεων για τα βιολογικά προϊόντα στις δυο χώρες, οι συμπεριφορές των συχνών καταναλωτών βιολογικών προϊόντωνμακροπρόθεσμα, παρουσιάζονται κοινές με πολύ μικρές αποκλίσεις. el
dc.description.abstract The Maya et al., (2011) in their research categorize consumers of organic products of eight European countries based on their decision making process. Out of these, Greece and Spain are presented as particularly interesting as both of them are Mediterranean countries, but are characterized by different value systems. The purpose of this research is to examine the motivations and behaviors of consumers of organic food in Greece and Spain, and whether they differ from those presented in the international literature. Comparing consumers of both countries through a literature review of research carried out in each country separately, we conclude that the existence of different value systems affect the consumption of organic products only in terms of the intangible characteristics. Despite the existence of different perceptions for organic products in both countries the behaviors of frequent consumers of organic products are presented similar with very slight variations, in a long term basis. en
dc.language.iso el el
dc.subject Καταναλωτής βιολογικών προϊόντων el
dc.subject Παρακίνηση el
dc.title Κίνητρα και συμπεριφορές των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων σε Ελλάδα και Ισπανία el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και διαχείριση του αγροτικού χώρου el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account