HEAL DSpace

Επιχειρηματικό σχέδιο για την δημιουργία επιχείρησης παραγωγής υγιεινού σνακ

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Σκανδάμης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Μαύρης, Κωνσταντίνος el
dc.date.issued 2015-09-18
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6037
dc.description.abstract Η Ελλάδα είναι μία χώρα που ταλαιπωρείται εδώ και 6 περίπου χρόνια από μια μεγάλη οικονομική κρίση και όπως είναι φανερό δεν πρόκειται να την ξεπεράσει στο άμεσο μέλλον. Αυτή η κρίση όμως είναι μία καλή ευκαιρία για την εκμετάλλευση των πόρων που μέχρι τώρα είχαν παραμείνει ανεκμετάλλευτοι. Ένας από αυτούς τους πόρους που έχει σε αφθονία η χώρα μας είναι το χαρούπι διαθέτοντας το 6,5% της παγκόσμιας παραγωγής του. Επιπλέον ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, με τα αυξημένα ωράρια εργασίας και τις λίγες ώρες ελεύθερου χρόνου, αναγκάζει τους περισσότερους καταναλωτές να στραφούν προς την κατανάλωση γρήγορων γευμάτων και σνακ. Ακόμη μία νέα τάση γενικότερα των καταναλωτών είναι η στροφή τους προς την υγιεινή διατροφή και η ανάπτυξη έντονης περιβαλλοντικής συνείδησης. Η μελέτη που ακολουθεί δέχεται τα παραπάνω ως επιχειρηματική ευκαιρία και γίνεται η προσπάθεια να συνταχθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο για μία εταιρία παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος Carobites, ενός καινοτόμου υγιεινού σνακ χαρουπιού με εδώδιμη επικάλυψη που εφευρέθηκε από την ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέλαβε την 3η θέση στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2014. Στόχος είναι η ανάλυση του κόστους και του προσδοκώμενου οφέλους της επιχείρησης αυτής, καθώς και η ανάλυση της στρατηγικής και το σχέδιο μάρκετινγκ και προώθησης του προϊόντος. Τέλος, παρατηρούμε ότι μία επιχείρηση σαν και αυτή του παρακάτω σχεδίου, με το κατάλληλο στήσιμο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να την οδηγήσουν στην επιτυχία. el
dc.description.abstract Greece is a country which suffers for over 6 years by a very big economic crisis and it is obvious that the near future is not going to be better. However, this crisis is a very good chance to take advantage of the untapped resources that exists in the country. One of these resources is carob which exists in abundance. Greece has the 6,5% of the global carob productivity. Furthermore, the lifestyle of the Greek employees, with the increased hours of work and less hours of personal time, makes the most of the consumers to switch into consuming quick meals and snacks. Another new trend in general consumers are turning towards healthy eating and the development of strong environmental conscience. The study that follows accepts the above as a business opportunity and makes an effort to draw up a business plan for a company which will produce and deliver Carobites, an innovative healthy snack, made of carob with edible coating, invented by the team of the Agricultural University of Athens and won the 3rd place in the competition Ecotrophelia 2014. The aim is to analyze the costs and the expected benefits of this operation, and the analysis of the strategic, the marketing and the promotion plan of the product. Finally, we note that an enterprise like the one of the plan below, with the appropriate setting, has all the characteristics to be successful. en
dc.language.iso el el
dc.subject Υγιεινό σνακ el
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο el
dc.subject Χαρούπι el
dc.subject Carobites el
dc.title Επιχειρηματικό σχέδιο για την δημιουργία επιχείρησης παραγωγής υγιεινού σνακ el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el
dc.embargo.terms 2016-05-01


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account