HEAL DSpace

Μελέτη της α-γαλακτοζιδάσης σε ένσπερμους και άσπερμους καρπούς τομάτας τύπου cherry

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Αϊβαλάκης, Γεώργιος el
dc.contributor.author Μπενοβίας, Αργύρης el
dc.date.issued 2015-10-05
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6211
dc.description.abstract Στην παρούσα μελέτη, μελετήθηκε η α-γαλακτοζιδάση σε ένσπερμους και παρθενοκαρπικούς καρπούς τομάτας τύπου cherry, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Τα στάδια που επιλέχθηκαν ήταν νεαροί καρποί διαμέτρου 15mm, ώριμοι πράσινοι καρποί, ώριμοι καρποί στο στάδιο αλλαγής χρώματος και ώριμοι κόκκινοι καρποί. Οι παρκενοκαρπικοί καρποί αναπτύχθηκαν μετά την αφαίρεση των ανθήρων από κλειστά άνθη και την ακόλουθη εφαρμογή 50ppm β-ναφθοξεικού οξέος. Για τη μελέτη του ενζύμου χρησιμοποιήθηκε ο ανοσοεντοπισμός της πρωτεινης και ο in situ εντοπισμός της δραστικότητας της α-γαλακτοζιδάσης. Η α-γαλακτοζιδάση εντοπίστηκε τόσο με τα αντισώματα όσο και in situ στο περικάρπιο και στις ηθμαγγειώδεις δεσμίδες των ένσπερμων και παρθενοκαρπικών καρπών. Στους ένσπερμους καρπούς το ένζυμο εντοπίστηκε στις σπερματικές βλάστες, στα όργανα και στο ενδοσπέρμιο του σπέρματος. H ισοηλεκτρική εστίαση αποκάλυψε ένα ισοηλεκτρικό σημείο μεταξύ 5,6-5,8. Η in vitro δραστικότητα της α-γαλακτοζιδάσης ήταν υψηλότερη στους ένσπερμους καρπούς και στους ανώριμους πράσινους καρπούς 15mm και στη συνέχεια μειώθηκε. Η συσσώρευση των μεταγραφημάτων της α-γαλακτοζιδάσης ήταν υψηλότερη στους ένσπερμους καρπούς εκτός από τους ανώριμους πράσινους καρπούς των 15mm. Επίσης, ο μέγιστος αριθμός μεταγραφημάτων βρέθηκε στο στάδιο ώριμου πράσινου καρπού και στη συνέχεια άρχισε να μειώνεται. Τα αποτελέσματα εν τω συνόλω τους υποδεικνύουν ότι η όξινη α- γαλακτοζιδάση της τομάτας σχετίζεται με την αύξηση των κυττάρων. el
dc.description.abstract In the present study, a-galactosidase was studied in seeded and parthenocarpic fruits of cherry tomato during their growth. The selected stages of fruits were: developing fruits of 15mm diameter, mature green, breaker and red ripefruits. Parthenocarpic fruits were developed aſter the application of 50ppm β-naphthoxyacetic acid on emasculated closed flowers. In this study the enzyme activity, the protein immunolocalization, in situ localization of enzyme activity as well as the study of transcript accumulation was used. Alpha-galactosidase was heavily localized in vascular bundles, ovules and pericarp of all organs examined of parthenocarpic and seeded fruits. In seeded fruits the a-galactosidase protein was also heavily localized in embryo organs and in the endosperm. The activity of the enzyme was higher in the stage of 15mm developing fruits in both seeded and parthenocarpic fruits, and then declined. Isoelectric focusing of the enzyme shown a pI between 5,6-5,8, whereas the transcript accumulation was higher in seeded fruits having maximum accumulation at mature green stage. These results suggest that the acid a galactosidase in tomato could be related to the cell growth. en
dc.language.iso el el
dc.subject Τομάτα el
dc.subject Α-γαλακτοζιδάση el
dc.subject Ένσπερμοι καρποί el
dc.subject Παρθενοκαρπικοί καρποί el
dc.title Μελέτη της α-γαλακτοζιδάσης σε ένσπερμους και άσπερμους καρπούς τομάτας τύπου cherry el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας el
dc.description.degree Βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account