dc.contributor.advisor |
Κλωνάρης, Ευστάθιος |
el |
dc.contributor.author |
Μουγκοπέτρου, Δήμητρα |
el |
dc.date.issued |
2015-10-06 |
|
dc.date.submitted |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/6240 |
|
dc.description.abstract |
Η μελέτη έχει ως σκοπό να εντοπίσει την προθυμία των καταναλωτών να αγοράσουν σοκολάτα χωρίς γλουτένη, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και σοκολάτα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, να ερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση αγοράς τους, καθώς και να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι καταναλωτές θα αγόραζαν τα παραπάνω προϊόντα στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής.
Η μεταπτυχιακή αυτή μελέτη ξεκινά περιγράφοντας στο πρώτο κεφάλαιο την θεωρία όσον αφορά την στρατηγική ανάλυση. Αναλύεται το μικροπεριβάλλον, το μακροπεριβάλλον και το μείγμα του μάρκετινγκ.
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται ο κλάδος της σοκολάτας όπου γίνεται ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος με ανάλυση PESTLE και ανάλυση του ανταγωνισμού του κλάδου σοκολάτας με την βοήθεια του υποδείγματος των πέντε δυνάμεων ανταγωνισμού του PORTER. Στόχος είναι η περιγραφή των συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο και η ανάδειξη της έντασης των δυνάμεων. Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος.
Το τρίτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στη σοκολάτα χωρίς γλουτένη, αναφέροντας κάποιες πληροφορίες για την γλουτένη και για την αγορά των προϊόντων χωρίς γλουτένη. Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση SWOT για την σοκολάτα χωρίς γλουτένη.
Το τέταρτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αναλύοντας κάποιες πληροφορίες για την ζάχαρη και για την αγορά της σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση SWOT για την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Το πέμπτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, όπου γίνεται ανάλυση SWOT για την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.
Στο έκτο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία έρευνας της παρούσας εργασίας. Αυτή περιλαμβάνει έρευνα πεδίου, από την οποία και συλλέχθηκαν τα πρωτογενή δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη στατιστική ανάλυση.
Στο έβδομο κεφάλαιο περιγράφονται τα αποτελέσματα της έρευνας μέσω του στατιστικού προγράμματος SPSS.
Και τέλος, στο όγδοο κεφάλαιο παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας, η συζήτηση, καθώς και κάποιες προτάσεις. |
el |
dc.description.abstract |
The study aims to identify the willingness of consumers to buy gluten free chocolate,
sugar free chocolate and gluten-free and sugar-free chocolate, to investigate the factors
influencing the decision to purchase, and to answer the question whether consumers
would buy these products as part of a healthy diet.
The postgraduate study begins by describing at the first chapter the theory concerning
the strategic analysis. It analyses the microenvironment, the macroenvironment and mix
of marketing.
The second chapter analyses the chocolate industry where an analysis of the external
environment with PESTLE analysis and competition analysis of the chocolate industry
is being done with the the five forces model of PORTER. The aim is to describe the
conditions prevailing in the sector and the emergence of tension forces. Subsequently
there is an analysis of the internal environment.
The third chapter is devoted to chocolate without gluten, giving some information about
the gluten and the purchase of products without gluten. Thereafter SWOT analysis is
done to gluten free chocolate.
The fourth chapter is devoted to sugar free chocolate, analysing some information about
sugar and the purchase of sugar free chocolate. Then SWOT analysis is done for sugar
free chocolate.
The fifth chapter is dedicated to chocolate without sugar and gluten, where SWOT
analysis is done for sugar free and gluten free chocolate.
The sixth chapter describes the research methodology of this study. This includes field
research, from which primary data are collected and will be used for statistical analysis.
In the seventh chapter the results of research are described through the statistical
program SPSS. |
en |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Σοκολάτα |
el |
dc.subject |
Έρευνα αγοράς |
el |
dc.subject |
Υπόδειγμα PORTER |
el |
dc.subject |
Ανάλυση SWOT |
el |
dc.subject |
Γλουτένη |
el |
dc.subject |
Ζάχαρη |
el |
dc.title |
Έρευνα αγοράς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη/χωρίς γλουτένη |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης |
el |
dc.description.degree |
Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας |
el |
dc.embargo.terms |
2017-09-30 |
|