HEAL DSpace

Επιχειρηματικό σχέδιο: δημιουργία κονικλοτροφικής μονάδας και εμπορία καινοτόμων κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών κουνελιού

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Παπαδομιχελάκης, Γεώργιος
dc.contributor.author Σπηλιώτη, Μαρία
dc.date.accessioned 2016-03-09T11:04:29Z
dc.date.available 2016-03-09T11:04:29Z
dc.date.issued 2016-03-09
dc.date.submitted 2016
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6381
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el #el_GR
dc.description.abstract Τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μεγάλο καταναλωτικό ενδιαφέρον για τα διάφορα αγροτικά προϊόντα και ιδιαίτερα για το κρέας. Παρόμοια στοιχεία σημειώνονται για την ποιότητα των τροφίμων. Το κρέας του κουνελιού φαίνεται ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις προαναφερόμενες τάσεις. Ωστόσο, η κονικλοτροφία στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Επιπλέον, το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας δεν έχει συνηθίσει στην πλειοψηφία του, την τακτική πρόσληψη του κρέατος του οικόσιτου κονίκλου. Η παραπάνω κατάσταση υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων περιθωρίων βελτίωσης τόσο στην οργάνωση λειτουργίας των κονικλοτροφικών εκμεταλλεύσεων, όσο και στα μέσα προώθησης του συγκεκριμένου σφάγιου. Το επιχειρηματικό σχέδιο μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, διασφαλίζοντας βιωσιμότητα και υψηλές αποδόσεις σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Σκοπός: Η παρούσα εργασία στοχεύει τόσο στη διεξοδική ανάλυση της επιχείρησης, όσο και της αγοράς. Επιπλέον, διερευνώνται διάφορες παράμετροι, οι οποίες είναι δυνατόν να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας. Μεθοδολογία: Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε κλαδικές μελέτες της ICAP Group και διαφόρων ελληνικών τραπεζών. Επιπλέον, έγινε αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αποτελέσματα: Οι μέθοδοι της Καθαρής παρούσης αξίας (ΚΠΑ) και του Εσωτερικού βαθμού απόδοσης (ΕΒΑ), έδωσαν ως αποτελέσματα θετικά νούμερα. Συγκεκριμένα η ΚΠΑ: 241.119 (ρεαλιστικό σενάριο), 129.610 (δυσμενές σενάριο) και η ΕΒΑ: 0,26 (ρεαλιστικό σενάριο), 0,17 (δυσμενές σενάριο). Επιπλέον, η ανάλυση αγοράς έδειξε ότι υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του καταναλωτικού κοινού που ενδιαφέρεται για καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Συμπεράσματα: Σύμφωνα με τις χρησιμοποιούμενες χρηματοοικονομικές μεθόδους, το επιχειρηματικό σχέδιο που προτείνεται, κρίνεται ελκυστικό ως προς την πραγματοποίησή του el #el_GR
dc.description.abstract Recently a great consumers’ interest has been recorded in various agricultural products, particularly for meat. Similar results are noted as far as the quality of food is concerned. The meat of rabbit seems that can meet these trends. However, the rabbit production in our country has not been developed at a high level. Moreover, the majority of the consumers in Greece, is not accustomed to the intake of domestic rabbit meat regularly. This situation indicates that there are great possibilities of improvement in the organization of the rabbit farms, as well as in the promotion of the carcass. The business plan can contribute to the solution of these problems, ensuring the viability and the high profitability of a rabbit farm. Purpose: The present study aims at the detailed analysis of the concepts business and market, as far as this company is concerned. In addition, various parameters are investigated , which may affect the economic growth of the company. Methodology: For this purpose, a literature review was conducted on sectoral studies of the ICAP Group and of several Greek banks. Moreover, the author searched out many databases of the Ministry of Productive Reconstruction, Environment & Energy and of the Greek Statistical Authority. Results: The results of the net present value (NPV) and internal rate of return (IRR) methods, were positive numbers. Specifically, the NPV: 241.119 (realistic scenario), 129.610 (adverse scenario) and IRR: 0,26 (realistic scenario), 0,17 (adverse scenario). Furthermore, the market analysis showed that there is a significant proportion of the general public that is interested in high quality and innovative products. Conclusions: According to the financial methods used in this study, the business plan proposed, is considered to be attractive as far its realization is concerned el #el_GR
dc.language.iso el el #el_GR
dc.subject Οικόσιτα κουνέλια el #el_GR
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο el #el_GR
dc.subject Κρεατοσκευάσματα el #el_GR
dc.subject Αλλαντικά el #el_GR
dc.title Επιχειρηματικό σχέδιο: δημιουργία κονικλοτροφικής μονάδας και εμπορία καινοτόμων κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών κουνελιού el #el_GR
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el #el_GR
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el #el_GR
dc.description.degree Επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική στην αγροτική ανάπτυξη el #el_GR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account