Το επιχειρηματικό σχέδιο ίδρυσης αποστακτηρίου στην ορεινή Νάξο έχει ως σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας πραγματοποίησης της ιδέας αυτής. Το σχέδιο αφορά την ίδρυση αποστακτηρίου στην τοποθεσία Αμπράμ της ορεινής Νάξου, όπου θα παράγονται απόσταγμα σταφυλής και παλαιωμένο απόσταγμα σταφυλής. Οι προβλέψεις και τα οικονομικά δεδομένα στα οποία βασίζεται η ανάλυση της επένδυσης προκύπτουν από στοιχεία που έχει συλλέξει ο υποψήφιος επενδυτής, από σχετική με το θέμα βιβλιογραφία, από επιστημονικά άρθρα, ηλεκτρονικές πηγές και στατιστικά στοιχεία. Το επιχειρηματικό σχέδιο χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνεται ο ορισμός του αποστάγματος σταφυλής και αναλύονται οι διαφορές του με το τσίπουρο. Επιπλέον, αναφέρονται τα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την απόσταξη γενικότερα, αλλά και το απόσταγμα σταφυλής ειδικότερα, και παρουσιάζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγική διάθεση των αποσταγμάτων. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η επιχείρηση, ο τόπος εγκατάστασής της, η νομική μορφή που αυτή θα έχει, καθώς και το όραμά της και το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχολείται σε αυτήν. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα προϊόντα που θα παράγει η επιχείρηση και ακολούθως στα κεφάλαια τέσσερα και πέντε γίνεται ανάλυση της αγοράς και παρουσίαση του μίγματος μάρκετινγκ. Στα τρία επόμενα κεφάλαια παρουσιάζονται οι οικονομικές προβλέψεις για την επιχείρηση και πραγματοποιείται κοστολόγηση, χρηματοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της επένδυσης. Τέλος, στο ένατο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των τελικών συμπερασμάτων και προτάσεων. Με βάση τα στοιχεία του επενδυτή και τις οικονομικές προβλέψεις της παρούσας μελέτης η επένδυση κρίνεται κερδοφόρα, καθώς όπως προκύπτει από την αξιολόγησή της όλοι οι δείκτες (ΚΠΑ, IRR) παρουσιάζουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές.
This is a business plan to explore the possibility of the establishment of a distillery in mountainous region of Naxos. This plan explores establishing a distillery on Abram location of mountainous Naxos, where grape distillate and aged grape distillate will be produced. The projections and the financial data on which the analysis of the investment is based, result from data collected by the prospective investor, from subject related bibliography, scientific articles, electronic/online sources and statistics. The business plan is divided into nine chapters. The first chapter provides the definition of grape distillate and its differences compared to tsipouro. Additionally it includes; historical data for distillation in general and for grape distillation in particular, the legal framework governing the production of spirits is also presented. The second chapter describes the business, its location, its legal form, the vision and its human resource requirements. The third chapter describes the products of the company followed by the market analysis and the presentation of the marketing mix in chapters four and five respectively. The next three chapters present the financial projections of the business, the cost and financial analysis and the evaluation of the investment. Finally, the ninth chapter presents the conclusions and final proposals. Based on the information given by the investor and the financial projections of this study the investment is deemed profitable, as is apparent from the evaluation of all indicators (NPV, IRR) which have a particularly positive outlook.