HEAL DSpace

Επιχειρηματικό σχέδιο δημιουργίας επιχείρησης παρασκευής αλεύρου

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Αρτίκης, Παναγιώτης
dc.contributor.author Αγαλόπουλος, Νικόλαος
dc.date.accessioned 2018-12-17T08:19:57Z
dc.date.available 2018-12-17T08:19:57Z
dc.date.issued 2018-12-17
dc.date.submitted 2018
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6806
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Σκοπό της παρούσας μελέτης αποτελεί η σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση επιχείρησης παραγωγής αλεύρου με την επωνυμία ΈλληνFood. Η νεοσύστατη επιχείρηση επιδιώκει την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τα οποία θα αξιοποιούν ανεκμετάλλευτους πόρους και θα αναδεικνύουν την πλούσια ελληνική χλωρίδα, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλής αποδοτικότητας που θα εξασφαλίζει την ικανοποίηση και προτίμηση των πελατών και την κερδοφορία της εταιρείας. Τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε η μελέτη προέρχονται από επιστημονικά άρθρα, ηλεκτρονικές πηγές, στατικές επιχειρήσεις, ερωτηματολόγια και στοιχεία που συλλέχτηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με επιχειρηματίες του κλάδου. Η εργασία αποτελείται από δεκατρία κεφάλαια που αφορούν σε όλα τα στάδια τα οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της μια επιχείρηση για να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Μεταξύ αυτών, περιγράφεται ο υφιστάμενος κλάδος της αλευροβιομηχανίες στην Ελλάδα, παρουσιάζονται αναλυτικά τα δύο προϊόντα, το σχέδιο μάρκετινγκ, το χρηματοοϊκονομικό σχέδιο και η χρηματοοϊκονομική αξιολόγηση της επένδυσης. Βάσει της παρούσας έρευνας, το σύνολο των απαιτούμενων κεφαλαίων για την έναρξη της επιχείρησης ανέρχεται σε € 86.300. Το δυναμικό ξεκίνημα της ΈλληνFood θεμελιώνουν δύο πρωτοποριακά προϊόντα: άλευρα από στέμφυλα (Wine Flour) και άλευρα από κελυφωτά φιστίκια (Pistachio Flour). Οι πρώτες ύλες, πιστοποιημένες με διεθνή πρότυπα ποιότητας, επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή από εκλεκτά οινοποιία και φερέγγυους φιστικοπαραγωγούς, και μεταφέρονται στην εταιρεία όπου και επεξεργάζονται για την παραγωγή των δύο βιολειτουργικών gluten-free αλεύρων. Η αξιοποίηση των στεμφύλων, των σταφυλιών δηλαδή που απομένουν μετά την οινοποίηση, συμβάλλει στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, καθώς η ρίψη και η παραμονή τους στο έδαφος μετά την συμπίεσή τους για εξαγωγή μούστου δημιουργεί προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα. Αντίστοιχα, η χρήση των κελυφωτών φιστικιών ποικιλίας «Αιγίνης» που δεν πληρούν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά για να ενταχθούν στα φιστίκια Α’ διαλογής πλεονεκτεί στο ότι δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε μια ύλη που θα προσέδιδε μικρό κέρδος στην ελληνική αγορά. el
dc.description.abstract The purpose of this study is to lay out a business plan for the setting up of a flour production company called ΈλληνFood. The newly established enterprise aims at developing innovative products which will exploit untapped resources of the rich Greek flora, within a highly efficient environment that will ensure the satisfaction of the customers and profitability. The data on which the study was based come from scientific articles, electronic resources, static businesses, questionnaires, and interviews with entrepreneurs from the specific industry. The study consists of thirteen chapters, covering all the steps which a business needs to take to start operating. We provide an account of the current state of the flour industry in Greece; we present our two products in detail, the marketing plan, the financial plan, and the financial evaluation of the investment. According to the study, the funds required to start the business amount to € 86,300. Two innovative products ensure the dynamic start of ΈλληνFood: flour from grape marc and flour from pistachio. The raw materials, certified to international quality standards, are selected with special care from fine wineries and experienced nut-producers, and are transported to the company where they are processed to produce the two biofunctional gluten-free flours. The exploitation of grape marc (the solid remains of grapes after the winemaking process) contributes to the reduction of the environmental burden, since disposing marc on the soil, after grape-compression for extracting must, creates problems for the aquifer. In a similar way, the exploitation of those Aegina pistachio nuts that do not meet the optimal characteristics to be included in the first class has the advantage of creating added value in a material that would give little profit for the Greek market. el
dc.language.iso el el
dc.subject Αλευροβιομηχανία el
dc.subject Στέμφυλα el
dc.subject Κελυφωτά φιστίκια el
dc.subject Flour industry el
dc.subject Grape marc el
dc.subject Pistachio flour el
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο αλευροβιομηχανίας el
dc.subject Business plan of flour industry el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Επιχειρηματικό σχέδιο δημιουργίας επιχείρησης παρασκευής αλεύρου el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account