dc.contributor.advisor |
Χρυσοχοΐδης, Γεώργιος |
el |
dc.contributor.author |
Τζεμοπούλου, Ιωάννα |
el |
dc.date.issued |
2020-01-20 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/7015 |
|
dc.description.abstract |
Η χρησιμότητα του “Προτύπου Πεποίθησης Της Υγείας” για πρόβλεψη μιας αρνητικής κατάστασης στην υγεία, από χρήση “μη ιχνηλατησμένου” ηλιελαίου, δεν έχει ως τώρα εξεταστεί. Από χρήση μιας σειράς ανάλογων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για τις πεποιθήσεις των καταναλωτών ηλιελαίου από ένα δείγμα 175 ατόμων, οι οποίοι είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η κατανάλωση είναι μέσα στα νοικοκυριά τους. Ένα πολλαπλάσιο μοντέλο δεικτών, από τα τέσσερα κατασκευάσματα-έννοιες του Προτύπου, που είναι η αντίληψη της ευπάθειας, η αντίληψη της σοβαρότητας, η αντίληψη των οφελών και η αντίληψη των εμποδίων και μία ερώτηση σχετικά με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, κατασκευάστηκε προκειμένου να γίνει σύγκριση μεταξύ των καταναλωτών, εκείνων που προσέχουν την διατροφή τους, αυτών που την προσέχουν λιγότερο ή και καθόλου. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ιδιαίτερα σπάνια και δεν υποστηρίζουν το χρησιμοποιούμενο μοντέλο. Κατωτέρω, ακολουθεί προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις. |
el |
dc.description.abstract |
The utility of the "Health Belief Model" for predicting a negative health status by
using "untracked" sunflower oil, has not been examined so far. Based on a series of
similar surveys that have been conducted in the past, information was collected on the
beliefs of sunflower oil consumers, from a sample of 175 individuals over 18 years old
whose place of consumption is their homes. A multiple model of indicators was formed
related to the four concepts of the Health Belief Model such as the perceived
susceptibility, the perceived severity, the perceived benefits and the perceived barriers.
Moreover, a query has been posed concerning consumers’ trust so that a comparison to
be made between those consumers who take care of their diet, those who take care of it
less or those who do not take care of it at all. The results of the study are extremely rare
and do not support the used model. Relevant replies are given here below. |
en |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Πρότυπο πεποίθησης υγείας |
el |
dc.subject |
Διατροφικά σκάνδαλα |
el |
dc.subject |
Ηλιέλαιο |
el |
dc.subject |
Συμπεριφορά καταναλωτή |
el |
dc.subject |
Εμπιστοσύνη καταναλωτή |
el |
dc.subject |
Health belief model |
en |
dc.subject |
HBM |
en |
dc.subject |
Dietary scandals |
en |
dc.subject |
Sunflower oil |
en |
dc.subject |
Traceability |
en |
dc.subject |
Ιχνηλασιμότητα |
el |
dc.subject |
Consumer behavior |
en |
dc.subject |
Consumer trust |
en |
dc.subject |
Sunflower oil traceability |
en |
dc.subject |
Ιχνηλασιμότητα του ηλιέλαιου |
el |
dc.subject.lcsh |
lc |
el |
dc.title |
Η σημασία της ιχνηλασιμότητας του ηλιέλαιου στους Έλληνες καραναλωτές |
el |
dc.title.alternative |
The meaning of sunflower oil traceability to Greek consumers |
en |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης |
el |
dc.description.degree |
Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας |
el |