Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια απόκτησης του διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας». Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των σταδίων του κύκλου ζωής του «Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ». Η ανάλυση βασίζεται στο μοντέλο του κύκλου ζωής ενός συνεταιρισμού που προτείνει ο Cook(2018). Σύμφωνα με αυτό το μοντέλου, ο κύκλος ζωής ενός συνεταιρισμού διακρίνεται σε πέντε στάδια. Αναλύονται δεδομένα του αρχείου του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πρωτογενή δεδομένα που συλλέχθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με κατοίκους της περιοχής. Η διερεύνηση επικεντρώνεται στα οικονομικά αίτια που οδήγησαν την ίδρυση του συνεταιρισμού και στους παράγοντες που επηρεάζουν την μακροβιότητα του συνεταιρισμού και την ικανότητα προσαρμογής του.
The aim of this research is to study the phases of the life cycle of Kalavrita
Cooperative. This analysis is based on the model of the life cycle of the cooperative
that Cook suggests. According to that model, the life cycle of a cooperative has five
phases. Data from the files of the Kalavrita Cooperative have been analyzed as well
as data that were collected via personal interviews with the residents of the area.
The research focuses on the economic justification of Kalavrita cooperative and on
the factors that influence the longevity of the cooperative as well as its adaptive
capacity.