HEAL DSpace

Προσδιοριστικοί παράγοντες αποδοχής Γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δριχούτης, Ανδρέας
dc.contributor.author Γεωργίου, Μαρία
dc.date.accessioned 2020-02-10T10:43:19Z
dc.date.available 2020-02-10T10:43:19Z
dc.date.issued 2020-02-10
dc.date.submitted 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7041
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Οι Durant, Bauer και Gaskell (1998) δεν παραλείπουν να επισημάνουν την ύπαρξη μιας πολεμικής στα πλαίσια του επιστημονικού πεδίου σχετικά με την διατροφική ασφάλεια των Γ.Τ.Τ. Κεντρικό σκοπό διεξαγωγής της παρούσας έρευνας συνιστά η αποτύπωση των προσδιοριστικών παραμέτρων αποδοχής των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων στο περιβάλλον της Ελλάδας. Προκειμένου να απαντηθούν τα ερευνητικά ερωτήματα της παρούσας μελέτης και να εκπληρωθούν οι ερευνητικοί της στόχοι η ερευνήτρια αποφάσισε να προβεί στην συγκέντρωση πρωτογενών δεδομένων με ερευνητικό εργαλείο το ερωτηματολόγιο και συνεκδοχική ανάλυση των συλλεχθέντων δεδομένων μέσω της διεξαγωγής ποσοτικής ανάλυσης δεδομένων. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του ότι η έρευνα κατέδειξε την πλημμελή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού της Ελλάδας σχετικά με τα Γ.Τ.Τ. κρίνεται επιβεβλημένη η ενθάρρυνση της πληροφόρησης για το ζήτημα των Γ.Τ.Τ. από μέρους των εθνικών κυβερνήσεων αλλά και διεθνώς. Κατά συνέπεια η ενδελεχέστερη πληροφόρηση του κοινού θα συνέδραμε καταλυτικά στο να μπορεί αυτό περισσότερο κριτικά και σφαιρικά να αξιολογεί και να συγκρίνει τα όσα υποστηρίζουν οι ακτιβιστικές/περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και οι πηγές διάχυσης επιστημονικοφανών ψευδοβαθστόχαστων απόψεων. el
dc.description.abstract Durant, Bauer and Gaskell (1998) do not fail to point out the existence of a controversial discussion within the scientific field with reference to the nutritional safety of Genetically Modified Foods. The main purpose of the present research is the mapping of the identifying parameters of acceptance of Genetically Modified Foods in the environment of Greece. The researcher in order to answer the research questions of the present study has decided to gather the primary data through the usage of the research tool of the questionnaire and the co-analysis of the collected data through quantitative data analysis. In view of the fact that the investigation has shown the inadequate information of the Greek consumers with reference to Genetically Modified Foods it is considered necessary the encouragement of information as far as the Genetically Modified Foods issue is concerned not only by the national governments but also internationally. Consequently, more detailed public information would assist in a significant extent the public to have the ability to evaluate and compare more critically what activist / environmental organizations support, as well as the sources of diffusion of scientifically pseudopositive views. el
dc.language.iso el el
dc.subject Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα el
dc.subject Παράγοντες αποδοχής τροποποιημένων τροφίμων el
dc.subject Καταναλωτικό κοινό el
dc.subject Genetically modified foods el
dc.subject Parameters of acceptance modified foods el
dc.subject Consumer public el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Προσδιοριστικοί παράγοντες αποδοχής Γενετικά τροποποιημένων τροφίμων el
dc.title.alternative Determinants of acceptance of Genetically modified foods el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account