HEAL DSpace

Σύγκριση των συστημάτων GLOBAL - AGRO και περιπτωσιολογική μελέτη των συστημάτων πιστοποίησης στον νομό Αιτωλοακαρνανίας

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Μπιλάλης, Δημήτριος el
dc.contributor.author Χεινοπώρου, Μαρία Κ. el
dc.date.issued 2022-05-13
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7617
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και η σύγκριση δύο συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών, του AGRO 2.1-2.2 και του GLOBAL G.A.P., καθώς και η περιπτωσιολογική μελέτη του AGRO 2.1-2.2 στην καλλιέργεια της ελιάς στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τα δύο αυτά πρότυπα προάγουν την ορθολογική άσκηση της γεωργίας, συνδυάζοντας ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα. Οι απαιτήσεις του κοινού για περισσότερο ποιοτικά, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον αγροτικά προϊόντα, οδήγησε τους παραγωγούς στην εφαρμογή συστημάτων, όπως αυτών που εξετάζονται στην εργασία. Τα συστήματα αυτά βελτιώνονται διαρκώς και ακολουθούν τις ανάγκες του καταναλωτή δείχνοντας πάντα σεβασμό στους κανόνες της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής Στην εργασία, γίνεται λεπτομερής σύγκριση των συστημάτων, ανά ενότητα, αλλά και ανά άρθρο, καθώς και ανάλυση του AGRO 2.1-2.2 για την παραγωγής ελιάς στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τέλος, για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δεδομένων, αξιοποιήθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνει 22 ερωτήσεις που αφορούν στα δύο συστήματα. el
dc.description.abstract The subject of this work is the analysis and comparison of two integrated crop certification systems, AGRO 2.1-2.2 and GLOBAL G.A.P., as well as the case study of AGRO 2.1-2.2 in olive cultivation in the Prefecture of Etoloakarnania. These two models promote the rational practice of agriculture, combining a balance between protecting the environment and meeting the growing demand for food. Public demand for more quality, safe and environmentally friendly agricultural products has led producers to implement systems such as those examined in this project. These systems are constantly improved and follow the needs of the consumer, always showing respect for the rules of Good Agricultural Practice In this project, a detailed comparison of the systems is made, per unit, but also per article, as well as analysis of AGRO 2.1-2.2 for olive production in the Prefecture of Etoloakarnania. Finally, for the collection of the necessary data, a questionnaire was used which includes 22 questions concerning the two systems. en
dc.language.iso el el
dc.subject Agro 2.1 - 2.2 en
dc.subject Συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης el
dc.subject Global gap en
dc.subject Παραγωγή ελιάς el
dc.subject Ορθή γεωργική πρακτική el
dc.subject Integrated management system en
dc.subject Rules en
dc.subject Olive production en
dc.subject Good agricultural practice en
dc.subject Κανόνες el
dc.subject Αιτωλοακαρνανία el
dc.subject Etoloakarnania en
dc.title Σύγκριση των συστημάτων GLOBAL - AGRO και περιπτωσιολογική μελέτη των συστημάτων πιστοποίησης στον νομό Αιτωλοακαρνανίας el
dc.title.alternative GLOBAL - AGRO system comparison and case study of the certification systems in the prefecture of Etoloakarnania en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής el
dc.description.degree Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη βελτίωση φυτών και στην Αγρομετεωρολογία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account