HEAL DSpace

Συστήματα πιστοποίησης στις ιχθυοκαλλιέργειες

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Μήλιου, Ελένη el
dc.contributor.author Γιαζιτζή, Άννα Σ. el
dc.date.issued 2023-04-10
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7836
dc.description.abstract Η υδατοκαλλιέργεια αποτελεί ένα τομέα της αγροτικής παραγωγής, με σημαντική συμμετοχή στη βασική διατροφή των ανθρώπων σε ολόκληρο το πλανήτη, καλύπτοντας τις ανάγκες σε καταστάσεις όπου οι αυξανόμενες πληθυσμιακές πιέσεις, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ή η απώλεια πρόσβασης περιορίζουν τα αλιεύματα από την επαγγελματική αλιεία. Τα συστήματα πιστοποίησης σε ιχθυοκαλλιέργειες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα ψάρια που παράγονται είναι υγιεινά, ασφαλή για κατανάλωση και εκτρέφονται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Επιλέγοντας πιστοποιημένα αλιευτικά προϊόντα, οι καταναλωτές μπορούν να υποστηρίξουν τους αγρότες που δεσμεύονται να παράγουν προϊόντα με περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο και να συμβάλουν στη διασφάλιση της προστασίας των ωκεανών και των υδάτινων ροών για τις μελλοντικές γενιές. Η παραγωγή της συλλεκτικής αλιείας έχει φτάσει στα όριά της και καθώς η παγκόσμια ζήτηση για υδρόβια προϊόντα εξακολουθεί να αυξάνεται, η υδατοκαλλιέργεια έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας ζωικής παραγωγής στον κόσμο και προωθείται σε μεγάλο βαθμό ως ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. el
dc.description.abstract Aquaculture is a sector of agricultural production, with a significant contribution to the basic diet of people across the planet, meeting needs in situations where increasing population pressures, environmental degradation or loss of access limit catches from commercial fisheries. Aquaculture certification systems are designed to ensure that the fish produced are healthy, safe to eat and raised in an environmentally responsible manner. By choosing certified seafood, consumers can support farmers who are committed to producing seafood in an environmentally and socially responsible manner and help ensure the protection of oceans and waterways for future generations. The production of captive fisheries has reached its limits and as global demand for aquatic products continues to increase, aquaculture has become the world's fastest growing sector of animal production and is being heavily promoted as an important way in which to increase food production to meet increased demand. en
dc.language.iso el el
dc.subject Ιχθυοκαλλιέργεια el
dc.subject Υδατοκαλλιέργεια el
dc.subject Αλιεία el
dc.subject Θαλάσσια πολιτική el
dc.subject Συστήματα πιστοποίησης el
dc.subject Πρότυπα πιστοποιήσεων el
dc.subject Βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια el
dc.subject Fish farming en
dc.subject Aquaculture en
dc.subject Fishing en
dc.subject Marine policy en
dc.subject Certification systems en
dc.subject Certification standarts en
dc.subject Sustainable aquaculture en
dc.subject Βιολογική ιχθυοκαλλιέργεια el
dc.subject Οrganic aquaculture en
dc.title Συστήματα πιστοποίησης στις ιχθυοκαλλιέργειες el
dc.title.alternative Certification systems in fish farms en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική στην αγροτική ανάπτυξη el
dc.embargo.liftdate 2025-04-04
dc.embargo.terms 2025-04-04


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account