dc.contributor.advisor |
Μήλιου, Ελένη |
el |
dc.contributor.author |
Γιαζιτζή, Άννα Σ. |
el |
dc.date.issued |
2023-04-10 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/7836 |
|
dc.description.abstract |
Η υδατοκαλλιέργεια αποτελεί ένα τομέα της αγροτικής παραγωγής, με σημαντική συμμετοχή στη βασική διατροφή των ανθρώπων σε ολόκληρο το πλανήτη, καλύπτοντας τις ανάγκες σε καταστάσεις όπου οι αυξανόμενες πληθυσμιακές πιέσεις, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ή η απώλεια πρόσβασης περιορίζουν τα αλιεύματα από την επαγγελματική αλιεία. Τα συστήματα πιστοποίησης σε ιχθυοκαλλιέργειες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα ψάρια που παράγονται είναι υγιεινά, ασφαλή για κατανάλωση και εκτρέφονται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Επιλέγοντας πιστοποιημένα αλιευτικά προϊόντα, οι καταναλωτές μπορούν να υποστηρίξουν τους αγρότες που δεσμεύονται να παράγουν προϊόντα με περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο και να συμβάλουν στη διασφάλιση της προστασίας των ωκεανών και των υδάτινων ροών για τις μελλοντικές γενιές. Η παραγωγή της συλλεκτικής αλιείας έχει φτάσει στα όριά της και καθώς η παγκόσμια ζήτηση για υδρόβια προϊόντα εξακολουθεί να αυξάνεται, η υδατοκαλλιέργεια έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας ζωικής παραγωγής στον κόσμο και προωθείται σε μεγάλο βαθμό ως ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. |
el |
dc.description.abstract |
Aquaculture is a sector of agricultural production, with a significant contribution to the basic diet of people across the planet, meeting needs in situations where increasing population pressures, environmental degradation or loss of access limit catches from commercial fisheries. Aquaculture certification systems are designed to ensure that the fish produced are healthy, safe to eat and raised in an environmentally responsible manner. By choosing certified seafood, consumers can support farmers who are committed to producing seafood in an environmentally and socially responsible manner and help ensure the protection of oceans and waterways for future generations. The production of captive fisheries has reached its limits and as global demand for aquatic products continues to increase, aquaculture has become the world's fastest growing sector of animal production and is being heavily promoted as an important way in which to increase food production to meet increased demand. |
en |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Ιχθυοκαλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Υδατοκαλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Αλιεία |
el |
dc.subject |
Θαλάσσια πολιτική |
el |
dc.subject |
Συστήματα πιστοποίησης |
el |
dc.subject |
Πρότυπα πιστοποιήσεων |
el |
dc.subject |
Βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Fish farming |
en |
dc.subject |
Aquaculture |
en |
dc.subject |
Fishing |
en |
dc.subject |
Marine policy |
en |
dc.subject |
Certification systems |
en |
dc.subject |
Certification standarts |
en |
dc.subject |
Sustainable aquaculture |
en |
dc.subject |
Βιολογική ιχθυοκαλλιέργεια |
el |
dc.subject |
Οrganic aquaculture |
en |
dc.title |
Συστήματα πιστοποίησης στις ιχθυοκαλλιέργειες |
el |
dc.title.alternative |
Certification systems in fish farms |
en |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης |
el |
dc.description.degree |
Επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική στην αγροτική ανάπτυξη |
el |
dc.embargo.liftdate |
2025-04-04 |
|
dc.embargo.terms |
2025-04-04 |
|