Το κουκί (επιστημονική ονομασία: Vicia faba L.) αποτελεί παγκοσμίως ένα πολύ σημαντικό ψυχανθές φυτό τόσο για την ανθρώπινη όσο και για την ζωική διατροφή. Στην χώρα μας ήδη καλλιεργείται ευρέως ήδη από την αρχαιότητα, αλλά κυρίως για την χρήση του στην κτηνοτροφία.
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής αποτέλεσε η χαρτογράφηση και μελέτη της καλλιέργειας σπόρων κουκιού (Vicia faba L.), το οποίο φυτικό υλικό προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή των Άνδεων, στην Νότια Αμερική.
Το παρόν πείραμα διεξήχθη στον πειραματικό αγρό εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μήνα έναρξης τον Φεβρουάριο του 2022 και μήνα λήξης τον Ιούνιο του 2022.
Η σπορά έγινε σε μικρά δοχεία εντός κλειστού τύπου θερμοκηπίου, και στην συνέχεια έγινε η μεταφύτευση τους στον αγρό.
Faba bean (scientific name: Vicia faba L. ) is a very important leguminous plant for both human and animal nutrition worldwide. In our country it has been widely cultivated since antiquity, but mainly for its use in animal husbandry.
The aim of this thesis was to map and study the cultivation of quince (Vicia faba L.) seeds, which is a plant material from the Andean region of South America.
The present experiment was conducted in the experimental field within the Agricultural University of Athens, starting in February 2022 and ending in June 2022.
Faba seed was sown in small containers inside a closed type of greenhouse, and then transplanted into the field.