HEAL DSpace

Αναψυκτικά ποτά βασισμένα στο τυρόγαλα: μελέτη επιχειρηματικού σχεδίου παραγωγής δύο προϊόντων αυτής της κατηγορίας

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Μοσχοπούλου, Αικατερίνη el
dc.contributor.author Λεωτσάκου, Ματίνα Ι. el
dc.date.issued 2024-02-18
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8118
dc.description.abstract Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τα λειτουργικά τρόφιμα, γεγονός που οφείλεται στην καλύτερη αντίληψη που έχει αναπτύξει το καταναλωτικό κοινό όσον αφορά τη σχέση τροφής και ποιότητας ζωής, καθώς και την ολοένα και αυξανόμενη τάση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Το τυρόγαλα, το σπουδαιότερο παραπροϊόν κατά την επεξεργασία του γάλακτος, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, λακτόζη κι ανόργανα στοιχεία. Λόγω της σύστασής του, αξιοποιείται για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων όπως οι συμπυκνωμένες πρωτεΐνες τυρογάλακτος (Whey Protein Concentrates, WPC) η χρήση των οποίων είναι συνυφασμένη με την τεχνολογία διαφόρων τροφίμων και ποτών. Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής μελέτης είναι η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση μίας επιχείρησης με κύρια ασχολία την παραγωγή, την εμφιάλωση και την πώληση δύο πρωτεϊνούχων αναψυκτικών/ροφημάτων με βάση τον ορό γάλακτος, ένα ρόφημα αντικατάστασης γεύματος με WPC80 και ένα ρόφημα χυμού με WPC80. Η εργασία αποτελείται από έξι κεφάλαια στα οποία γίνεται αναλυτική περιγραφή των προϊόντων που θα παράγει η υπό σύσταση παραγωγική μονάδα, παρουσιάζεται η εξωτερική και η εσωτερική ανάλυση της επιχείρησης (PEST Analysis, SWOT Analysis, Ανάλυση των 5 Δυνάμεων του Porter) και γίνεται ανάπτυξη του σχεδίου μάρκετινγκ που προτείνεται να ακολουθήσει η υπό σύσταση παραγωγική μονάδα. el
dc.description.abstract In recent years, the market of functional foods has a particular appeal among a respectable portion of consumers, which is due to the better perception that the consumer public has developed regarding the relationship between food and quality of life, as well as the ever-increasing trend for a healthy way of life and nutrition. Whey, the most important co-product during milk processing, is rich in proteins of high biological value, lactose and minerals. Due to its composition, it is used for the production of various products such as concentrated whey proteins whose use is intertwined with the technology of various foods and beverages. The purpose of this dissertation is to develop a business plan for the establishment of a business which focuses on of the production, bottling and sale of two whey protein soft drinks/beverages, a Meal Replacement Drink with WPC 80 and a Juice Drink with WPC 80. The project is consisted of six chapters in which a detailed description of the products that will be fabricated by the production unit. The external and internal analysis of the company (PEST Analysis, Swot Analysis, Porter's five forces analysis) is presented along with the development of the marketing plan proposed by the production unit under establishment. en
dc.language.iso el el
dc.subject Λειτουργικά τρόφιμα el
dc.subject Πρωτεΐνη ορού el
dc.subject Ποτά έτοιμα προς κατανάλωση el
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο el
dc.subject Functional foods en
dc.subject Whey protein en
dc.subject RTD en
dc.subject Business plan en
dc.subject Αναψυκτικά έτοιμα προς κατανάλωση el
dc.title Αναψυκτικά ποτά βασισμένα στο τυρόγαλα: μελέτη επιχειρηματικού σχεδίου παραγωγής δύο προϊόντων αυτής της κατηγορίας el
dc.title.alternative Soft drinks based on whey: study of a business plan for the production of two products in this category el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου el
dc.description.degree Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων. Ι) Γαλακτοκομία ΙΙ) Οινολογία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account