HEAL DSpace

Ανάλυση κλάδου κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας (BROILERS) στην Ανατολική Αττική: εμπειρική διερεύνηση

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Μαλινδρέτος, Γεώργιος el
dc.contributor.author Σακελλαριάδη, Θεοδώρα Ν. el
dc.date.issued 2024-04-19
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8199
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής μελέτης είναι η αξιολόγηση του κλάδου της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής. Για την υλοποίηση της μελέτης πραγματοποιήθηκε συλλογή και επεξεργασία των χαρακτηριστικών που εμφανίζει ο κλάδος στην υφιστάμενη κατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής. Η ανάγκη και η απαίτηση των καταναλωτών για προμήθεια πρωτεΐνης που να είναι ασφαλής, υγιεινή, θρεπτική, άφθονη και οικονομικά προσιτή, καθιστούν τον κλάδο ιδιαίτερα σημαντικό. Παρά το γεγονός ότι οι εκμεταλλεύσεις της Ανατολικής Αττικής θα μπορούσαν να καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών του καταναλωτικού κοινού της πρωτεύουσας, που πλησιάζει σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας, εμφανίζουν τα τελευταία χρόνια μείωση με αντίστοιχη μείωση και της παραγόμενης ποσότητας κρέατος. Στην παρούσα μελέτη μελετώνται οι λόγοι που οδήγησαν στην ύφεση του συγκεκριμένου κλάδου του πρωτογενούς τομέα στην εν λόγω περιοχή, καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λίγοι υφιστάμενοι φορείς εκμεταλλεύσεων του κλάδου που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σήμερα σε ένα ολιγοπωλιακό καθεστώς λειτουργίας της αγοράς. Για τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων του κλάδου στην υφιστάμενη κατάσταση, συντάχθηκε ερωτηματολόγιο με 3 θεματικές ενότητες ερωτήσεων, απευθυνόμενο στο σύνολο των ενεργών πτηνοτρόφων κοτόπουλων κρεοπαραγωγής στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής. el
dc.description.abstract The aim of the present study is to evaluate the sector of meat-producing poultry in the region of Eastern Attica. For the purpose of the study, the characteristics of the sector in the current state and region were collected and analyzed. The sector of meat-producing poultry is considered as quite important given the consumer’s need and demand for healthy, sale, nutritious, abundant and affordable protein. Even though the farms of the area in question could address a large part of consumer needs within Attica, which is almost half of the country's population, in recent years they have shown a decrease both in number and the amount of meat produced. The present study examines the reasons that led to the recession of the specific primary sector in the region in question, as well as the problems faced by the few existing operators of the sector that continue to operate today in a oligopolistic regime. For the collection of information and data of the sector today, a questionnaire was drawn up with 3 thematic sections of questions, addressed to all the active broiler chicken breeders in the region of Eastern Attica. en
dc.language.iso el el
dc.subject Πτηνοτροφία el
dc.subject Κρέας κοτόπουλου el
dc.subject Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής el
dc.subject Κόστος παραγωγής κοτόπουλων κρεοπαραγωγής el
dc.subject Poultry farming en
dc.subject Chicken meat en
dc.subject Eastern Attica en
dc.subject Cost of broiler production en
dc.title Ανάλυση κλάδου κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας (BROILERS) στην Ανατολική Αττική: εμπειρική διερεύνηση el
dc.title.alternative Analysis of the broiler industry in Eastern Attica: an empirical investigation en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική στην αγροτική ανάπτυξη el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account