HEAL DSpace

Εμπειρική διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών για υποπροϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Χατζημιχαήλ, Κωνσταντίνος el
dc.contributor.author Ραουζαίος, Κωνσταντίνος Σ. el
dc.date.accessioned 2024-11-12
dc.date.available 2024-11-12
dc.date.issued 2024-11-12
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8366
dc.description.abstract Η παρούσα διπλωματική εργασία είχε ως στόχο την διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών για τα υποπροϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης και την ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν τις επιλογές τους όταν αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Επίσης, στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε πρωτογενής έρευνα με την δημιουργία και αποστολή ερωτηματολογίου μέσω του διαδικτύου. Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε με γνώμονα τα ερευνητικά ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει η συγκεκριμένη μελέτη αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία για τα υποπροϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 141 απαντήσεις και το ερωτηματολόγιο αποτελούταν από 24 ερωτήσεις και η χρονική του διάρκεια ήταν μικρότερη των 10 λεπτών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την συλλογή των δεδομένων προέκυψαν σημαντικά στοιχεία όπως το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών ακολουθεί μία συμβατική διατροφή, πως τα υποπροϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης είναι ήδη γνωστά σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά και πως οι καταναλωτές όταν αγοράζουν ένα τρόφιμο ενδιαφέρονται κυρίως για παράγοντες όπως η γεύση, η υφή και η διατροφική αξία. Στην συνέχεια, τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώθηκαν κωδικοποιήθηκαν προκειμένου να μπορεί να γίνει η απαραίτητη ανάλυση τους μέσω του προγράμματος STATA. Τέλος, το οικονομετρικό μοντέλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι το Probit και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η μελέτη παρουσιάζονται αναλυτικά στο κεφάλαιο 6. el
dc.description.abstract The aim of the current thesis was to investigate consumer preferences for plant-based meat by-products and to analyze the factors that influence their choices when purchasing these products. Additionally, as part of the thesis, primary research was conducted through the creation and distribution of an online questionnaire. The questionnaire was designed based on the research questions that this study sought to answer, as well as according to data available in the global literature on plant-based meat by-products. A total of 141 responses were collected, and the questionnaire consisted of 24 questions, with a completion time of less than 10 minutes. Following the completion of the process and the data collection, significant findings emerged, such as the fact that the majority of consumers follow a conventional diet, that plant-based meat by-products are already known to a large portion of the population, and that consumers primarily focus on factors such as taste, texture, and nutritional value when purchasing a food item. Subsequently, the collected data were coded to allow for the necessary analysis using the STATA program. Finally, the econometric model used was the Probit model, and the conclusions of the study are presented in detail in Chapter 6. en
dc.language.iso el el
dc.subject Υποπροϊόντα κρέατος el
dc.subject Φυτικά el
dc.subject Ερωτηματολόγιο el
dc.subject Meat by products en
dc.subject Plant based en
dc.subject Questionnaire en
dc.subject Probit en
dc.title Εμπειρική διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών για υποπροϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης el
dc.title.alternative An empirical investigation of consumer preferences for plant-based meat by-products en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account