Browsing Εγγραφές με πλήρη περιγραφή τεκμηρίων και ηλεκτρονικό αρχείο από το 2008 by degree "Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου"
Εγγραφές με πλήρη περιγραφή τεκμηρίων και ηλεκτρονικό αρχείο από το 2008
→
Browsing Εγγραφές με πλήρη περιγραφή τεκμηρίων και ηλεκτρονικό αρχείο από το 2008 by degree
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Browsing Εγγραφές με πλήρη περιγραφή τεκμηρίων και ηλεκτρονικό αρχείο από το 2008 by degree "Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου"
Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή, τέθηκε υπό μελέτη το ζήτημα της αξιοποίησης απόβλητων φρούτων από τις λαϊκές αγορές, με απώτερο στόχο τόσο τη δημιουργία βιοδιυλιστηρίου και την παραλαβή προϊόντων προστιθέμενης αξίας, ...
Η παραγωγή βιοεπιφανειοδραστικών (ή μικροβιακά παραγόμενων επιφανειοδραστικών) ουσιών αποτελεί καινοτόμο πεδίο της βιοτεχνολογίας με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθότι οι ουσίες αυτές διαθέτουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά ...
Αντικείμενο της παρούσας μελέτης ήταν η αξιολόγηση της δυνατότητας παραγωγής μικροβιακού λίπους από λιγνοκυτταρινούχα υποστρώματα (συγκεκριμένα ξυλόζη), την ακάθαρτη γλυκερόλη (και συνυποστρώματα αυτών), το οποίο δυνητικά ...
Στην παρούσα μελέτη εξετάστηκε η ικανότητα παραγωγής πολυ-υδροξυαλκανοϊκών οξέων (PHAs) από βακτήρια του γένους Pseudomonas sp.. Αρχικά έγινε μια πρώτη επιλογή (screening) ανάμεσα σε 36 στελέχη βακτηρίων που ελήφθησαν από ...
Συγκεκριμένα σκοπός είναι η αύξηση του μικροοργανισμού σε ανακινούμενες φιάλες (υπό ασηπτικές συνθήκες) με συνθετικά υποστρώματα αυξανόμενης συγκέντρωσης ξυλόζης (εύρεση ορίων αντοχής του στελέχους/πιθανή καταστολή του ...
Η παρούσα ερευνητική μελέτη έχει στόχο τη διερεύνηση της βίο-φυσιολογικής συμπεριφοράς των ζυγομυκήτων Mortierella isabellina, Mortierella ramanniana, Thamnidium elegans και Cunninghamella echinulata, την ικανότητα να ...
Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η διερεύνηση της βιοχημικής δυνατότητας των στελεχών Cunninghamella echinulata και Mortierella isabellina, ανηκόντων στην τάξη Mucorales, να συσσωρεύσουν μικροβιακό λίπος με σημαντικές ...
Τις τελευταίες δεκαετίες, η συνεχόμενη αύξηση απόβλητων τροφίμων, έχει οδηγήσει στην ανάγκη αξιοποιησής τους. Μέσω των βιοδιεργασιών που πραγματοποιούνται, για την επίτευξη της εκμετάλλευσης αποβλήτων, ευνοείται σημαντικά ...
Η ευθύνη για προστασία του περιβάλλοντος, για μείωση απορριμμάτων και μη βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων δημιούργησε έντονη την ανάγκη για δημιουργία μεμβρανών φιλικών προς το περιβάλλον, από διάφορες ανανεώσιμες πηγές με ...
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η παρασκευή τυριού Μυζήθρα με μειωμένο λίπος.
Παρασκευάστηκαν τρεις διαφορετικοί τύποι τυριών Μυζήθρας: (1) Μυζήθρες χωρίς
πρόσγαλα, (2) με 10% πλήρες πρόσγαλα και (3) με 10% άπαχο ...
Στην παρούσα εργασία παρασκευάστηκαν ελαιοπηκτώματα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κηρούς φυτικής προέλευσης. Η σπουδαιότητα των στερεών λιπών στη βιομηχανία τροφίμων έχει ωθήσει τους ερευνητές να αναζητήσουν εναλλακτικούς ...
Η εργασία αυτή αποσκοπεί στην παρασκευή λευκού τυριού άλμης με την χρήση προπιονικών βακτηρίων και στην in vitro αξιολόγηση αυτού όσον αφορά πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας την κυτταρική σειρά ΗΤ-29. Αρχικά ...
Η αναζήτηση αποτελεσματικών μεθόδων συντήρησης των ψαριών καθώς και της μείωσης της ποσότητας ψαριών που απορρίπτονται λόγω της ταχείας αλλοίωσής τους, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βιομηχανία τροφίμων. Η θερμοκρασία ...
Η παχυσαρκία καθώς και τα συνοδά νοσήματα φθοράς αποτελούν την κυριότερη αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. Τα προβλήματα αυτά συνδέονται άμεσα με τον τρόπο ζωής, γεγονός που καθιστά την πρόληψή τους εφικτή ...
Τα κελυφωτά φιστίκια θεωρούνται ένας από τους πιο νόστιμους και διατροφικά
άριστους ξηρούς καρπούς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ακόρεστα λιπαρά,
μέταλλα, φυτικές πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες. ...
Οι φρεσκοκομμένες σαλάτες είναι πιθανοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών,
αφενώς λόγω πιθανής μόλυνσης των λαχανικών πριν από την συγκομιδή τους και
αφετέρου λόγω πιθανής ύπαρξης διασταυρούμενης επιμόλυνσης κατά την ...
Ο οίνος παρουσιάζει μια ιδιαίτερα πολύπλοκη σύσταση που καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες. Για τα κόκκινα κρασιά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης του οργανοληπτικού τους προφίλ είναι η ωρίμανση σε δρύινα ...
Diabetes mellitus is for several years object of interest and study of the scientific community
because it’s increased prevalence. Fiber consumption causes decreased postprandial glucose
and insulin responses. The present ...
Είναι ευρέως γνωστό ότι η κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγειούς διατροφής μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι πολλών χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών. Οι ιδιότητες αυτές ...
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν ο προσδιορισμός του ποσοστού του αίγειου
γάλακτος στο γάλα της τυροκόμησης με βάση την παρα-κ-καζεΐνη των τυριών. Επιπλέον,
μελετήθηκε η σταθερότητα της παρα-κ-καζεΐνης κατά τη διάρκεια ...