Στην παρούσα διατριβή έγινε σύγκριση τεσσάρων διαφορετικών οινοποιήσεων, που συνδέονται με διαφορετικές πρακτικές διαχείρισης ζύμωσης, προκειμένου να αξιολογηθεί η πιθανή εναλλακτική διαδικασία βελτίωσης των αρωματικών ...
Η ζύμωση φρούτων και λαχανικών είναι μια διαδικασία που ανέπτυξε ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια στη προσπάθειά του να συντηρήσει τα εν λόγω ευπαθή τρόφιμα. Σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται κυρίως όμως για τα οργανοληπτικά ...
Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή μελετήθηκε η ερυθρή γηγενής ποικιλία Μούχταρο.
Στο πρώτο σκέλος του πειράματος πραγματοποιήθηκε σύγκριση των χημικών
χαρακτηριστικών των οίνων που προέκυψαν κατόπιν κλασσικής ...