HEAL DSpace

Μελέτη των δραστικών συστατικών του σκόρδου (Allium sativum) καλλιεργούμενου στην περιοχή Ν. Βύσσας.

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ταραντίλης, Πέτρος el
dc.contributor.author Κανακαράκη, Αλεξία Μαρία Μ. el
dc.date.issued 2011-12-08
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/3101
dc.description.abstract Αντικείμενο έρευνας αποτέλεσε η απομόνωση, η ανάλυση και ο χαρακτηρισμός συστατικών του σκόρδου (πτητικών και μη πτητικών δευτερογενών μεταβολιτών) που παράγεται στον Β. Έβρο και ειδικότερα στην περιοχή της Ν. Βύσσας, συγκρινόμενο με εγχώριο καλλιεργούμενο και σε άλλες περιοχές ( Τεγέα, Χαλκίδα, Νεάπολη) καθώς και σκόρδου εισαγόμενο από άλλες χώρες (Κίνα και Αργεντινή). Η παραλαβή των συστατικών των δειγμάτων του σκόρδου πραγματοποιήθηκε με μεθόδους απόσταξης και εκχύλισης, ενώ η ανάλυση και ο χαρακτηρισμός τους επιτεύχθηκε με σύγχρονες τεχνικές ενόργανης χημικής ανάλυσης όπως Αέρια Χρωματογραφία - Φασματομετρία Μαζών (Gas Chromatography – Mass Spectrometry, GC-MS) για τον ποιοτικό προσδιορισμό και Αέρια Χρωματογραφία με ανιχνευτή ιονισμού φλόγας (Gas Chromatography-Flame Ionization Detector, GCFID) για τον ποσοτικό προσδιορισμό των συστατικών των δειγμάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε η μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης του σκόρδου σε συνδυασμό με ελαιόλαδο σε διάρκεια 3 εβδομάδων. el
dc.description.abstract Title of thesis: Study of the active compounds of garlic (allium sativum L.) cultivated in the area of N.Vissa. The subject of this research was the isolation and characterization of garlic (volatile or non volatile secondary metabolites) which is produced in the area of N. Evros and especially in the area of Southern Vissa as well as others cultivated in other areas of Greece (Chalcida, Tegea, Neapolis) and garlic imported from foreign countries (China and Argentina). The samples of garlic were derived with methods of hydro distillation and extraction, while the analysis and the characterization succeeded with modern techniques of instrumental analysis like Gas Chromatography – Mass Spectrometry and Gas Chromatography with a Flame Ionization Detector (GC-FID). In addition, followed a study of the antioxidant activity of garlic combined with olive oil in a period of three weeks time. en
dc.language.iso el el
dc.subject Σκόρδο el
dc.subject Αντιοξειδωτική δράση el
dc.subject Αιθέριο έλαιο el
dc.subject Δευτερογενής μεταβολιτές el
dc.subject.lcsh Garlic -- Analysis en
dc.subject.lcsh Plant metabolites en
dc.subject.lcsh Antioxidants -- Research en
dc.subject.lcsh Essences and essential oils -- Analysis en
dc.title Μελέτη των δραστικών συστατικών του σκόρδου (Allium sativum) καλλιεργούμενου στην περιοχή Ν. Βύσσας. el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Γενικό Τμήμα el
dc.description.degree Θετικές επιστήμες στη γεωπονία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account