HEAL DSpace

Ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία αιγοτροφικής μονάδας στο Νομό Ευβοίας με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση τυριού

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Αρτίκης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Στεφανουδάκης, Αλέξανδρος el
dc.date.issued 2015-02-16
dc.date.submitted 2013
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5831
dc.description.abstract Για την Ελλάδα η αιγοπροβατοτροφία αποτελεί έναν από τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της κτηνοτροφίας. Η παραγωγή του γάλακτος και των παραπροϊόντων του, όπως το τυρί και το γιαούρτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Η ποιότητα δε των ελληνικών προϊόντων είναι εξαιρετική και εκτιμάται διεθνώς, καθώς γίνονται εξαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Το παρόν επιχειρηματικό σχέδιο εξετάζει τη σύσταση (ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία) αιγοτροφικής μονάδας στο νομό Εύβοιας. Η δραστηριότητα της μονάδας θα συνίσταται στην επεξεργασία της πρώτης ύλης που είναι το κατσικίσιο γάλα για τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού τελικού προϊόντος, δηλαδή τυριού υψηλής διατροφικής αξίας το οποίο δύναται να εμπορεύεται στο εξωτερικό. Στις δραστηριότητες εκμετάλλευσης της μονάδας μπορεί να περιληφθεί και η εμπορία αρνιού. Το πρώτο κεφάλαιο συνοψίζει τα κύρια σημεία του εν λόγω επιχειρηματικού σχεδίου. Στο 2 ο και το 3 ο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση του κλάδου της μεταποίησης στην Ελλάδα καθώς και της βιομηχανίας τυριού. Στο 4 ο κεφάλαιο γίνεται λεπτομερής αναφορά για τη σύσταση της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο και στον εσωτερικό τρόπο στελέχωσής της. Το 5 κεφάλαιο υλοποιεί το στρατηγικό προγραμματισμό της επιχείρησης. Στο 6 ο κεφάλαιο διεξάγεται τμηματοποίηση της αγοράς με την υιοθέτηση όλων των απαραίτητων επιχειρηματικών πολιτικών. Το 7 ο κεφάλαιο ορίζει το χωροταξικό σχέδιο των κτιριακών εγκαταστάσεων και το κεφάλαιο 8 παρουσιάζει την αναλυτική δομή της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και τα εμπόδια και τα αναμενόμενα οφέλη. Τέλος στο 9 ο και 10 ο κεφάλαιο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο χρηματοοικονομικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στους τρόπους χρηματοδότησης και στη σύνταξη των απαραίτητων προϋπολογιστικών καταστάσεων καθώς και στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων. el
dc.description.abstract For Greece goat and sheep breeding constitutes one of the most traditional sectors of livestock-farming. The production of milk and all of its byproducts like cheese and yogurt are unbreakably connected with the history and the tradition of this place. The quality of Greek products is outstanding and well-respected globally, thus exports are being conducted internationally. The current business plan examines the introduction (establishment, settlement and operation) of a goat breeding business in Evia. The activities of the business will consist in elaborating the raw material which is goat milk, towards the creation of a qualitative final product which is high nutrition value cheese which can be traded abroad. We can include in the operation of the business lamb selling. Τhe first chapter summarizes the main components of the business plan. In the 2 nd and 3 rd chapter analysis is made concerning the food sector in Greece and the cheese industry. In the 4 th chapter there is detailed reference about the formation of the business and more specifically in the institutional framework and the internal staffing of the firm. The 5 In the 6 th th chapter implements the strategic planning of the business. chapter it is being conducted market segmentation with the adoption of all necessary business policies. The Chapter 7 designates the spatial planning of the buildings and the Chapter 8 presents the analytical structure of the production process as long as the obstacles and expected benefits. Finally in the 9 th chapter special emphasis is given on the financial plan which concentrates on the ways of financing and on the preparation of the budgetary statements and on the audit of the financial statements. en
dc.language.iso el el
dc.subject Αιγοτροφική μονάδα el
dc.subject Τυρί el
dc.subject Φέτα el
dc.subject Κλάδος τροφίμων el
dc.subject.lcsh Cheese industry -- Greece -- Euboea Island en
dc.subject.lcsh Goats -- Breeding en
dc.subject.lcsh Cheesemaking -- Greece -- Euboea Island en
dc.title Ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία αιγοτροφικής μονάδας στο Νομό Ευβοίας με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση τυριού el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account