HEAL DSpace

Η στάση των καταναλωτών στις επίσημες σελίδες των εταιρειών τροφίμων στο Facebook

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ροζάκης, Στέλιος el
dc.contributor.author Παπαμιχάλη, Ελευθερία el
dc.date.issued 2015-09-09
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/5974
dc.description.abstract Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της στάσης των καταναλωτών στην Ελλάδα, απέναντι στις επίσημες σελίδες που ανήκουν σε μάρκες τροφίμων-ποτών στο Facebook. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν τα κίνητρα της επιλογής να κάνει ή να μην κάνει κάποιος «like» σε μία σελίδα τροφίμων-ποτών, τη στάση τους απέναντι στο περιεχόμενο των σελίδων και στην αποτελεσματικότητα μέσα από τη διερεύνηση της επίδρασης στην από στόμα σε στόμα διαφήμιση και την αφοσίωση στη μάρκα. Για τις ανάγκες της έρευνας διεξήχθη ποσοτική έρευνα στο Facebook με τη μορφή ερωτηματολογίου. Είχαν προηγηθεί δευτερογενής και ποιοτική έρευνα για τη σύνταξη του ερωτηματολογίου. Τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι: • Ένα περίπου 28% του δείγματος κάνει «like» σε σελίδες μάρκας τροφίμων ποτών • Από όσους δεν κάνουν «like», ένα αξιόλογο ποσοστό δε βρίσκει το λόγο να κάνει «like» σε τέτοιου είδους μάρκες. • Ο βαθμός ικανοποίησης από τη σελίδα επηρεάζει την από στόμα σε στόμα διαφήμιση (Word of Mouth,WOM) και την αφοσίωση στη μάρκα (Brand loyalty). • Αν και η ψυχαγωγία δεν είναι ο δημοφιλέστερος λόγος για να κάνει κάποιος «like», εν τούτοις, επηρεάζει το WOM και το Brand loyalty. • Η παρακολούθηση της σελίδας και η κοινοποίηση των δημοσιεύσεων επηρεάζει το Brand loyalty, όχι όμως η κίνηση να κάνεις «like» στις δημοσιεύσεις. Με βάση αυτά τα συμπεράσματα στο τέλος της εργασίας κατατέθηκαν προτάσεις. el
dc.description.abstract The aim of this research is to study the consumers‟ attitude in Greece, towards the official pagesthat belong to food and beverage brands. More particularly, there were studied the motivesbehind the choice of “liking” or not a food/beverage page, the attitudes towards the content ofthese pages and their effectiveness through the investigation of their effect on word of mouth (WOM) as well as Brand loyalty. For the purpose of the research, a quantitative research wasconducted on Facebook with a questionnaire. A secondary and a qualitative research had been preceded for the preparation of the questionnaire. The main conclusions of this research are that:  Around 28% of the sample “like” Facebook pages of food/beverage brands  From those who don‟t “like”, a significant number does not find important to “like” this kind of brands.  The satisfaction rate of a Facebook brand page influences Word of mouth (WOM) and Brand loyalty.  Even though entertainment is not the most popular reason for “liking” a brand page, it has an impact on WOM and Brand loyalty.  The page tracking and the publication of notification has influence on Brand loyalty, while “liking” a page has not. In the end of this paper, propositions are presented based on these results. el
dc.language.iso el el
dc.subject Κοινωνικά δίκτυα el
dc.subject Σελίδες στο Facebook el
dc.subject Από στόμα σε στόμα διαφήμιση el
dc.subject Αφοσίωση στη μάρκα el
dc.subject Τρόφιμα el
dc.subject Ελλάδα el
dc.title Η στάση των καταναλωτών στις επίσημες σελίδες των εταιρειών τροφίμων στο Facebook el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account