HEAL DSpace

Επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Αγιωργίτικο

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Κοτσερίδης, Γεώργιος
dc.contributor.author Κουτσοδήμος, Παναγιώτης
dc.date.accessioned 2015-10-05T16:41:25Z
dc.date.available 2015-10-05T16:41:25Z
dc.date.issued 2015-10-05
dc.date.submitted 2014
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6237
dc.description Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el #el_GR
dc.description.abstract Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Τα προστιθέμενα θραύσματα ξύλου ήταν Αμερικάνικη δρυς , Γαλλική δρυς , Slavonia δρυς, μείγμα Αμερικάνικης-Γαλλικής δρυός και το ξύλο Ακακία. Η παραμονή τους διήρκησε 3 μήνες και στο τέλος κάθε μήνα γινόταν μετρήσεις των χρωματικών χαρακτήρων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα είδη θραυσμάτων επηρέασαν τα χρωματικά χαρακτηριστικά του οίνου σε σχέση με το μάρτυρα. Παρουσιάστηκε αύξηση στην ένταση , στην απόχρωση ,στο Δείκτη Φαινολικών Ουσιών του οίνου καθώς και πτώση στη συγκέντρωση των μονομερών ανθοκυανών και των Ολικών ανθοκυανών. Επιπλέον, το ξύλο της Ακακίας επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό τα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σύγκριση με τα άλλα θραύσματα δρυός. el #el_GR
dc.description.abstract The aim of the present work was to evaluate the effect of oak chips to the colour characters of the Greek variety Agiorgitiko. The added chips were from American oak , French oak, Slavonia oak, blend American- French oak and Acacia wood. The maturation was three months and at the end of each were measured the chromatic characters. The results sawed that the oak add ins affected the color characteristics of the wine relative to the control. Were detected an increase in intensity, hue, Total Polyphenol and a fall in the concentration of monomeric anthocyanins and Total Anthocyans . Moreover, it seems that the Acacia wood affected a greater extent to the color characteristics of the variety in comparison to the other oak chips el #el_GR
dc.language.iso el el #el_GR
dc.subject Θραύσματα δρυός el #el_GR
dc.subject Χρωματικά χαρακτηριστικά el #el_GR
dc.subject Αγιωργίτικο el #el_GR
dc.title Επίδραση θραυσμάτων δρυός στα χρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Αγιωργίτικο el #el_GR
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el #el_GR
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων el #el_GR
dc.description.degree Αμπελουργία – Οινολογία el #el_GR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account