HEAL DSpace

Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε δυναμικές εταιρίες στον αγροδιατροφικό κλάδο: μελέτη της εταιρίας “We Deliver Taste”

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Νικάνδρου, Ειρήνη el
dc.contributor.author Χρονοπούλου, Ευαγγελία Δ. el
dc.date.issued 2016-02-19
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6372
dc.description.abstract Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να διερευνήσει και να αναλύσει τις πρακτικές που σχετίζονται με την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε δυναμικά αναπτυσσόμενες (Start-Up) εταιρίες του αγροδιατροφικού κλάδου, καθώς και να τις προσεγγίσει μεταξύ άλλων και απ’ την οπτική της γενιάς «Υ». Τέλος, επιχειρεί να παρουσιάσει τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά δεδομένα μιας εξ αυτών, της “We Deliver Taste”. Στο πρώτο μέρος γίνεται η θεωρητική προσέγγιση του θέματος μέσω Ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, αρθρογραφίας και κλαδικών μελετών, ενώ στο δεύτερο μέρος περιγράφεται και αναλύεται η έρευνα που διεξήχθη για την απεικόνιση της κατάστασης της λειτουργίας της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε δυναμικά αναπτυσσόμενες (Start-Up) εταιρίες του αγροδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα το 2015. Η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω της χρήσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου το οποίο συμπληρώθηκε από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα κατά περίπτωση. Έπειτα, ακολούθησε ανάλυση και παρουσίαση ποσοτικών δεδομένων για το σύνολο των εταιριών και ποιοτικών δεδομένων για την εταιρία “We Deliver Taste”. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν αυτά της βιβλιογραφίας σχετικά με το διαρθρωτικό πρόβλημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των απασχολούμενων στον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έδειξαν έντονη διαφοροποίηση των χρησιμοποιούμενων μεθόδων, όπως στην περίπτωση της προσέλκυσης προσωπικού, σε σχέση με τη βιβλιογραφία. el
dc.description.abstract The purpose of the present study is to investigate and analyze the practices related to Human Resources Management in Start-Up companies of the Agrifood Sector, as well as approach the subject from the perspective of generation “Y”. The study attempts to present quantitative data for all companies and both quantitative and qualitative data for the company “We Deliver Taste”. In the first part of the study takes place a theoretical approach of the subject, aided by foreign and Greek literature, various articles and sectoral reports. In the second part, a research is being presented and analyzed. The research was conducted in order to illustrate the function of Human Resources Management in Start-Up companies of the Agrifood sector that operated in Greece in 2015. Data collection was achieved through the use of an online questionnaire which was filled out by the business managers either anonymously, or by providing contact information, according to each case. In addition, quantitative data for the sum of the companies, as well as qualitative data for the company “We Deliver Taste” is presented and analyzed. The results of the analysis confirmed those found in related literature, indicating a structural problem in the education and training of those employed in the agrifood sector. On the contrary, in some cases, many used practices greatly differentiated from those found in literature, for example in the case of personnel attraction. en
dc.language.iso el el
dc.subject Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού el
dc.subject Αγροδιατροφικός κλάδος el
dc.subject Δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες el
dc.subject Εκπαίδευση εργαζομένων el
dc.subject Γενιά Υ el
dc.title Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε δυναμικές εταιρίες στον αγροδιατροφικό κλάδο: μελέτη της εταιρίας “We Deliver Taste” el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el
dc.embargo.terms 2016-07-01


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account