Η σκόνη προερχόμενη από αγελαδινό γάλα είναι σημαντικό προϊόν της βιομηχανίας τροφίμων λόγο της χρησιμοποίησης και μεταποίησης με πολλούς τρόπους, αλλά πιο σημαντικό με λιγότερους περιορισμούς σε ότι αφορά τη διάρκεια ζωής της. Ωστόσο κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει για τις σκόνες προερχόμενες από άλλους τύπους γάλακτος. Πιο συγκεκριμένα η σκόνη αίγειου γάλακτος υπάρχει πολύ περιορισμένα στο εμπόριο καθώς στις χώρες όπου παράγεται σκόνη δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή σε αίγειο γάλα. Σημαντικό παράγοντα έχει και η ίδια η φύση του αίγειου γάλακτος, καθώς η οσμή του είναι απωθητική στο αγοραστικό κοινό. Στην εργασία αυτή αναλύεται η παραγωγή σκόνης αίγειου γάλακτος σε συνθήκες εργαστηρίου, και η συλλογή στοιχείων (μέσω αναλύσεων) για το τελικό προϊόν.
The powder derived from cow's milk is an important product of the food industry is thanks to its ability to be used and processed in many ways, but most importantly with fewer restrictions in terms of durability. But something similar is not valid for powders derived from other types of milk. More specifically, the goat milk powder is too limited to trade, as in the countries where powder is produced there is not much production in goat milk. An important factor is the nature of goat milk itself, since the odor is repellent to the public. This paper analyzes the goat milk powder production in laboratory conditions, and data collection (through analysis) for the finished product.