HEAL DSpace

Επίδραση προσθήκης γλουταθειόνης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά λευκού οίνου

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Καλλίθρακα, Σταματίνα
dc.contributor.author Πατρινός, Σωτήριος
dc.date.accessioned 2017-03-13T11:48:31Z
dc.date.available 2017-03-13T11:48:31Z
dc.date.issued 2017-03-13
dc.date.submitted 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6528
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή πραγματεύεται την επίδραση της προσθήκης γλουταθειόνης μεταζυμωτικά, ως προς την προστασία των φαινολικών και αρωματικών συστατικών λευκού οίνου. Για το σκοπό αυτό, οινοποιήθηκε η λευκή ποικιλία Ροδίτης και ο οίνος που προέκυψε επεξεργάστηκε με διάφορες συγκεντρώσεις γλουταθειόνης (GSH) και θειώδη ανυδρίτη (SO2) προς διαφοροποίηση των 10 τελικών δειγμάτων ως προς την αντιοξειδωτική τους ικανότητα. Οι μετρήσεις που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκαν σε βάθος χρόνου τριών μηνών και σε μηνιαία βάση. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα αρωματικά και φαινολικά συστατικά του προϊόντος, καθώς και στην αντιοξειδωτική του ικανότητα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αναλύθηκαν και στατιστικώς με τη μέθοδο ANOVA σε σύγκριση ζευγών ώστε να εκτιμηθούν οι αποκλίσεις μεταξύ των δειγμάτων. Οι προστιθέμενες ποσότητες αντιοξειδωτικών καθορίσθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα από τον OIV όρια προσθήκης, ενώ η συντήρηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η έκθεση των αποτελεσμάτων έγινε σε σύγκριση με αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με αντικείμενο μελέτης τη δράση της γλουταθειόνης. el
dc.description.abstract The subject of the present master thesis is the influence of glutathione addition in white wine after fermentation, regarding the preservation of the phenolic and aromatic compounds. For this purpose, the Greek white variety Roditis was vinified and the resulted wine was processed with various concentrations of glutathione (GSH) and sulphur dioxide (SO2) in order for the 10 experiment samples to be differentiated regarding their antioxidant capacity. The measurements that followed took place in three months time and in monthly base. Special attention was given to the aromatic and phenolic compounds of the product, as to their antioxidant ability as well. The measurement results were analyzed statistically with ANOVA method of pair comparison in order for the deviations to be estimated. The added quantities of antioxidants were estimated via the OIV official addition limits, while the maintenance of the samples was under controlled temperature and humidity conditions. The report of results was presented in comparison with other recent studies results with glutathionee’s effect as subject of research. el
dc.language.iso el el
dc.subject Γλουταθειόνη el
dc.subject Συντήρηση οίνου el
dc.subject Λευκός οίνος el
dc.subject Aντιοξειδωτικές ουσίες el
dc.subject Θειώδης ανυδρίτης el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Επίδραση προσθήκης γλουταθειόνης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά λευκού οίνου el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου el
dc.description.degree Αμπελουργία – Οινολογία el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account