dc.contributor.advisor |
Δροσινός, Ελευθέριος |
|
dc.contributor.author |
Μαργιόλης, Παναγιώτης |
|
dc.date.accessioned |
2017-04-10T10:17:38Z |
|
dc.date.available |
2017-04-10T10:17:38Z |
|
dc.date.issued |
2017-04-10 |
|
dc.date.submitted |
2017 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10329/6555 |
|
dc.description |
Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή |
el |
dc.description.abstract |
Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής ερευνητικής εργασίας είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων σε επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Αρχικά στο πρώτο μέρος της μελέτης,γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης ανασκόπηση των κυριότερων συστημάτων Διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και αναφορά στο GFSI (Global Food Safety Initiative). Στη συνέχεια γίνεται ιστορική αναδρομή σε σχέση με την ελιά, δίνονται κάποια στοιχεία σε σχέση την κατανάλωση της σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάλυση του κλάδου του ελαιολάδου. Στο τέλος του πρώτου μέρους, αναλύεται το Νομοθετικό πλαίσιο, όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και γίνεται εκτενής ανάλυση του HACCP. Στο δεύτερο μέρος της μελέτης γίνεται χρήση δεδομένωνπου προέρχονται από εταιρεία του κλάδου παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και αποτελεί το πιο ειδικό κομμάτι της μελέτης (τεχνοοικονομικό μέρος). Επίσης συμπεριλαμβάνονται όλα τα συστήματα ασφάλειας και ποιότητας που εφαρμόζονται από την εταιρεία καθώς το κόστος που προκύπτει από την εφαρμογή τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της μελέτης περιλαμβάνει τα πιθανά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση συστημάτων ασφάλειας και ποιότητας και ποιο είναι το αντίκτυπο της χρήσης τους,όσον αφορά το προϊόν,και την διάθεση του στην αγορά του εξωτερικού. |
el |
dc.description.abstract |
The objective of this research is the development and implementation of Food Quality and Safety Management System and in production business and standardization of olive oil. The first part of the study is an overview of the most important Food Quality and Safety Management systems and a reference to GFSI (Global Food Safety Initiative). Furthermore there is a historic flashback concerning the olive tree andinformation givenin relation toworldwide consumption and analysis of the oil industry. At the end of the first part, we analyze the legislative framework regarding food safety and there is an extensive analysis of HACCP concerning the industry of olive oil production and standardization. In the second part of the study we are using data derived from a specific companyin the olive oil production and standardization industry,which composethe special part of the study (techno-economic part). Also the safety and quality systems implemented by this specific company and the costs resulting from this implementation. The third and final part of the study includes the potential benefits that may arise from the use of Food Safety and Quality Management systems and what is the possible impact of their use, concerning theproduct, after its disposal to the foreign markets. |
el |
dc.language.iso |
el |
el |
dc.subject |
Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων |
el |
dc.subject |
HACCP |
el |
dc.subject |
Ελαιόλαδο |
el |
dc.subject |
Global food safety initiative |
el |
dc.subject |
Food quality and safety management systems |
el |
dc.subject |
Tυποποίηση ελαιόλαδου |
el |
dc.subject.lcsh |
lc |
el |
dc.title |
Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων σε επιχειρήση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιδόσεις της εφαρμογής του |
el |
dc.type |
Μεταπτυχιακή εργασία |
el |
dc.contributor.department |
ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης |
el |
dc.description.degree |
Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας |
el |