HEAL DSpace

Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων σε επιχειρήση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιδόσεις της εφαρμογής του

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δροσινός, Ελευθέριος
dc.contributor.author Μαργιόλης, Παναγιώτης
dc.date.accessioned 2017-04-10T10:17:38Z
dc.date.available 2017-04-10T10:17:38Z
dc.date.issued 2017-04-10
dc.date.submitted 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6555
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής ερευνητικής εργασίας είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων σε επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Αρχικά στο πρώτο μέρος της μελέτης,γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης ανασκόπηση των κυριότερων συστημάτων Διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και αναφορά στο GFSI (Global Food Safety Initiative). Στη συνέχεια γίνεται ιστορική αναδρομή σε σχέση με την ελιά, δίνονται κάποια στοιχεία σε σχέση την κατανάλωση της σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάλυση του κλάδου του ελαιολάδου. Στο τέλος του πρώτου μέρους, αναλύεται το Νομοθετικό πλαίσιο, όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και γίνεται εκτενής ανάλυση του HACCP. Στο δεύτερο μέρος της μελέτης γίνεται χρήση δεδομένωνπου προέρχονται από εταιρεία του κλάδου παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και αποτελεί το πιο ειδικό κομμάτι της μελέτης (τεχνοοικονομικό μέρος). Επίσης συμπεριλαμβάνονται όλα τα συστήματα ασφάλειας και ποιότητας που εφαρμόζονται από την εταιρεία καθώς το κόστος που προκύπτει από την εφαρμογή τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της μελέτης περιλαμβάνει τα πιθανά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση συστημάτων ασφάλειας και ποιότητας και ποιο είναι το αντίκτυπο της χρήσης τους,όσον αφορά το προϊόν,και την διάθεση του στην αγορά του εξωτερικού. el
dc.description.abstract The objective of this research is the development and implementation of Food Quality and Safety Management System and in production business and standardization of olive oil. The first part of the study is an overview of the most important Food Quality and Safety Management systems and a reference to GFSI (Global Food Safety Initiative). Furthermore there is a historic flashback concerning the olive tree andinformation givenin relation toworldwide consumption and analysis of the oil industry. At the end of the first part, we analyze the legislative framework regarding food safety and there is an extensive analysis of HACCP concerning the industry of olive oil production and standardization. In the second part of the study we are using data derived from a specific companyin the olive oil production and standardization industry,which composethe special part of the study (techno-economic part). Also the safety and quality systems implemented by this specific company and the costs resulting from this implementation. The third and final part of the study includes the potential benefits that may arise from the use of Food Safety and Quality Management systems and what is the possible impact of their use, concerning theproduct, after its disposal to the foreign markets. el
dc.language.iso el el
dc.subject Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων el
dc.subject HACCP el
dc.subject Ελαιόλαδο el
dc.subject Global food safety initiative el
dc.subject Food quality and safety management systems el
dc.subject Tυποποίηση ελαιόλαδου el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων σε επιχειρήση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιδόσεις της εφαρμογής του el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account