HEAL DSpace

Ζήτηση για οίνο προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Κλωνάρης, Ευστάθιος
dc.contributor.author Κάππου, Χριστίνα
dc.date.accessioned 2017-05-09T08:49:42Z
dc.date.available 2017-05-09T08:49:42Z
dc.date.issued 2017-05-09
dc.date.submitted 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6581
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για πιστοποιημένα τρόφιμα ποιότητας. Λαμβάνοντας υπόψη την τάση αυτή, η παρούσα εργασία μελετά την προθυμία πληρωμής των καταναλωτών για οίνο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με τη μέθοδο του μονού ορίου καθώς και τις σημερινές καταναλωτικές τάσεις για τρόφιμα και ποτά που φέρουν πιστοποιήσεις προέλευσης. Τελικός στόχος ήταν η εκμαίευση της προθυμίας πληρωμής και ως συνέπεια η εξαγωγή της καμπύλης ζήτησης για οίνο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν συλλέχθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων τυχαίου δείγματος καταναλωτών σε σούπερ μάρκετ στο δήμο Περιστερίου Ν. Αττικής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν της μελέτης έδειξαν ότι οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα υψηλό ποσό για την απόκτηση του συγκεκριμένου προϊόντος. Ωστόσο, κρίνονται αναγκαίες μελλοντικές έρευνες σε μεγαλύτερο και αντιπροσωπευτικότερο δείγμα από το υπάρχον, καθότι οποιαδήποτε γενίκευση των αποτελεσμάτων στο σύνολο του πληθυσμού κρίνεται παρακινδυνευμένη. el
dc.description.abstract Given the latest consumer trend towards certified quality food, the present study investigates the consumers’ willingness to pay for wine with Protected Designation of Origin (PDO) indication using the single bounded method. The study also investigates the current consumption trends for food and drinks certified for the origin of production as well as consumers’ knowledge for the PDO logos. In addition, the demand curve for PDO wine is presented. Data collection was made through personal interviews with consumers in supermarkets in the municipality of Peristeri, N. Attica. Results indicate that consumers are willing to pay a high amount of money in order to purchase PDO wine. However, future studies are needed to verify these results in a larger sample. el
dc.language.iso el el
dc.subject Oίνος ΠΟΠ el
dc.subject Καμπύλη ζήτησης el
dc.subject Μέθοδος μονού ορίου el
dc.subject Ζήτηση ΠΟΠ el
dc.subject Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Ζήτηση για οίνο προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account