HEAL DSpace

Επιχειρηματικό σχέδιο αποσταγματοποιείου ποτοποιείου στη νήσο Χίο

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Αρτίκης, Παναγιώτης
dc.contributor.author Νικολάου, Μανουήλ
dc.date.accessioned 2019-04-02T09:14:18Z
dc.date.available 2019-04-02T09:14:18Z
dc.date.issued 2019-04-02
dc.date.submitted 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/6850
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία ασχολείται με ένα επιχειρηματικό σχέδιο αποσταγματοποιείου – ποτοποιείου στη νήσο Χίος, το επενδυτικό σχέδιο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο, λεπτομερή σχεδιασμό μιας επιχειρηματικής ιδέας και είναι απαραίτητη η διαδικασία που πρέπει να προηγείται της υλοποίησης της και της έναρξης δραστηριοτήτων μιας νέας επιχείρησης. Μέσα από την διαδικασία σύνταξης του επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί ο ίδιος ο επιχειρηματίας να επαναξιολογήσει την ιδέα και να επιφέρει τις αναγκαίες βελτιώσεις ώστε να καταστεί εμπορικά βιώσιμη. Το επιχειρηματικό σχέδιο περιγράφει με σαφήνεια τη στρατηγική της επιχείρησης , τα απαιτούμενα κεφάλαια για την υλοποίηση της επένδυσης καθώς επίσης την αγορά και τον ανταγωνισμό του κλάδου των αλκοολούχων ποτών. Αναγκαίο είναι για ένα επιχειρηματικό σχέδιο να αντανακλά τις ιδέες και τις επιδιώξεις της επιχείρησης. Στο παρόν επιχειρηματικό σχέδιο γίνεται μελέτη στον τομέα παραγωγής στον κλάδο αλκοολούχων ποτών για την δημιουργία ενός ποιοτικού παραδοσιακού ποτού τη «Σούμα». Στα πλαίσια της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας θα δοθούν οι απαραίτητοι ορισμοί και η διαδικασία της απόσταξης των φρούτων. Έπειτα γίνεται αναφορά στα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την απόσταξη και παρουσιάζεται το νομικό και φορολογικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγική διάθεση των αποσταγμάτων όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τόπος εγκατάστασης και οι δυνατότητες που δίνει στην επένδυση, μετά ακολουθεί η ανάλυση της αγοράς και η παρουσίαση της στρατηγικής μάρκετινγκ της επένδυσης. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζεται η χρηματοοικονομική ανάλυση του επιχειρηματικού σχεδίου παραθέτοντας όλα τα οικονομικά στοιχεία όπως οι πωλήσεις, τα κόστη της επένδυσης, οι ισολογισμοί των χρόνων λειτουργίας της, οι οικονομικές προβλέψεις για την επιχείρηση και η αξιολόγηση της επένδυσης με βάση χρηματοοικονομικών δεικτών βιωσιμότητας. Τέλος γίνεται η παρουσίαση των τελικών συμπερασμάτων και των προτάσεων σχετικά με την επιχείρηση, την τοποθέτησή της στην αγορά και την βιωσιμότητα της. Με βάση τα στοιχεία του επενδυτή και τις οικονομικές προβλέψεις της παρούσας μελέτης η επένδυση κρίνεται κερδοφόρα, καθώς όπως προκύπτει από την αξιολόγησή της όλοι οι δείκτες (ΚΠΑ, IRR) παρουσιάζουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. el
dc.description.abstract This master thesis deals with a business plan of a distillery company in Chios island, the investment project is a complete, detailed design of a business idea and the process that must precede the implementation and start-up of a new business is essential. Through the drafting process of the business plan, the entrepreneur can re-evaluate the idea and make the necessary improvements to make it commercially viable. The business plan clearly describes the company's strategy, the funds needed to implement the investment, as well as the market and competition of the alcoholic beverage industry. It is necessary for a business plan to reflect the ideas and aspirations of the business. In the present business plan we study the production sector in the spirits industry to create a quality traditional "Souma" drink. In the framework of this master thesis, the necessary definitions and the process of fruit distillation will be given. Then reference is made to the historical data on distillation and the legal and tax framework governing the production of distillates as defined by the Constitution is presented. In the next chapter, the location of the installation and its potential, the analysis of the market and the presentation of the marketing strategy of the investment are presented. The following chapters present the financial analysis of the business plan by listing all financial data such as sales, investment costs, operating time balance sheets, economic forecasts for the enterprise, and investment valuation based on financial sustainability indicators. Finally, the final conclusions and proposals on the business, its market placement and its viability are presented. Based on investor data and the economic forecasts of this study, the investment is profitable, as all its indicators (NPV, IRR) show a particularly positive outlook. el
dc.language.iso el el
dc.subject Απόσταγμα Σύκου el
dc.subject Επιχειρηματικό σχέδιο el
dc.subject Αξιολόγηση επένδυσης el
dc.subject Μίγμα Μάρκετινγκ el
dc.subject Fig distillate el
dc.subject Marketing mix el
dc.subject Investment evaluation el
dc.subject Net present value el
dc.subject Internal rate of return el
dc.subject Καθαρή παρούσα αξία el
dc.subject Εσωτερικός βαθμός απόδοσης el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Επιχειρηματικό σχέδιο αποσταγματοποιείου ποτοποιείου στη νήσο Χίο el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account