HEAL DSpace

Προσδιοριστικοί παράγοντες αποδοχής και προθυμία πληρωμής για το μπλε κρασί

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δριχούτης, Ανδρέας
dc.contributor.author Μαρίγκου, Ραφαηλία
dc.date.accessioned 2020-01-22T11:27:53Z
dc.date.available 2020-01-22T11:27:53Z
dc.date.issued 2020-01-22
dc.date.submitted 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7023
dc.description Η Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή el
dc.description.abstract This paper is concerned with the study of the determinants of acceptance and the willingness to pay, of a random sample of consumers, for blue wine. This is an innovative product that first appeared about two years ago on the Spanish market. Because of this, the data in the literature, which are related both to its production technique and its methods of promotion and marketing, are scarce. For this purpose a survey was carried out using the method of filling in a questionnaire in the form of a personal interview in order to identify what was requested. The willingness to pay was explored on two levels: a) buying a bottle of blue wine from a supermarket; and b) buying a glass in a restaurant. The results showed that consumers who would buy it from a supermarket were willing to spend about 2 € more than those who would buy it at the restaurant. el
dc.description.abstract Η παρούσα εργασία αφορά στη μελέτη των προσδιοριστικών παραγόντων αποδοχής και στην εκμαίευση της προθυμίας πληρωμής τυχαίου δείγματος καταναλωτών για το μπλε κρασί. Το μπλε κρασί είναι ένα καινοτόμο προϊόν που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά της Ισπανίας περίπου πριν από δύο χρόνια. Εξαιτίας αυτού, τα δεδομένα στη βιβλιογραφία τα οποία σχετίζονται τόσο με την τεχνική παραγωγής του όσο και με τις μεθόδους προώθησής του είναι λιγοστά. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε μία έρευνα με τη μέθοδο της συμπλήρωσης ενός δομημένου ερωτηματολογίου υπό τη μορφή συνέντευξης ώστε να προσδιοριστούν τα ζητούμενα. Η προθυμία πληρωμής εξετάστηκε σε δύο επίπεδα: α) αγορά φιάλης μπλε κρασιού από σούπερ μάρκετ και β) αγορά ενός ποτηριού σε εστιατόριο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι καταναλωτές οι οποίοι θα το προμηθεύονταν από σούπερ μάρκετ ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν περίπου 2 € περισσότερα σε σχέση με εκείνους που θα το αγόραζαν στο εστιατόριο. el
dc.language.iso el el
dc.subject Μπλε κρασί el
dc.subject Καταναλωτές el
dc.subject Συμπεριφορά καταναλωτή el
dc.subject Blue wine el
dc.subject Consumers el
dc.subject Consumer's behavior el
dc.subject Acceptance factors el
dc.subject Παράγοντες αποδοχής el
dc.subject.lcsh lc el
dc.title Προσδιοριστικοί παράγοντες αποδοχής και προθυμία πληρωμής για το μπλε κρασί el
dc.title.alternative Acceptance factors and willingness to pay for blue wine el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account