HEAL DSpace

Εμπειρική διερεύνηση της μεταβολής των προτιμήσεων των καταναλωτών λόγω επίδρασης του φαινομένου του δελεασμού (decoy effect) σε προϊόντα φρούτων και λαχανικών

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δριχούτης, Ανδρέας el
dc.contributor.author Τσατσούλης, Δημήτριος el
dc.date.issued 2021-03-29
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7289
dc.description - el
dc.description.abstract Το φαινόμενο του δελεασμού (decoy effect) είναι αρκετά διαδεδομένο και χρησιμοποιείται στο μάρκετινγκ ως τεχνική κατεύθυνσης σε συγκεκριμένες επιλογές. Αφορά στην μεταβολή των προτιμήσεων των καταναλωτών, όταν σε ένα σετ με δύο επιλογές προστεθεί και μια τρίτη επιλογή. Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να παρακολουθήσει τις μεταβολές στις προτιμήσεις των καταναλωτών, μέσω της εφαρμογής του φαινομένου του δελεασμού (decoy effect) στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Επίσης μελετήθηκε αν με την εφαρμογή του φαινομένου αυτού μεταβλήθηκαν οι προτιμήσεις των καταναλωτών προς συγκεκριμένες επιλογές του σετ. el
dc.description.abstract The decoy effect is commonly used in marketing, as a technique to direct costumers in specific choices. The decoy effect refers to the alteration of preferences when in a set of two choices, a third choice appears. The purpose of this study is to examine the decoy effect, in the category of fruits and vegetables. It was also examined if the alteration of preferences directed in specific choices. en
dc.language.iso el el
dc.subject Φαινόμενο δελεασμού el
dc.subject Μεταβολή προτιμήσεων el
dc.subject Συμπεριφορά καταναλωτή el
dc.subject Φρούτα el
dc.subject Decoy effect en
dc.subject Preference changes en
dc.subject Consumer behaviour en
dc.subject Fruits en
dc.subject Λαχανικά el
dc.subject Vegetables en
dc.title Εμπειρική διερεύνηση της μεταβολής των προτιμήσεων των καταναλωτών λόγω επίδρασης του φαινομένου του δελεασμού (decoy effect) σε προϊόντα φρούτων και λαχανικών el
dc.title.alternative Experimental investigation on consumers preference change due to the decoy effect on fruit and vegetable products en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account