HEAL DSpace

Αγοραστική ζήτηση για διατροφικό προϊόν από αλεύρι βελανιδιών

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Βασιλόπουλος, Αχιλλέας el
dc.contributor.author Τσαβλή, Διονυσία Δ. el
dc.date.issued 2021-03-31
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7299
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής μελέτης είναι να διερευνήσει την προθυμία πληρωμής των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με προϊόντα τα οποία συγκαταλέγονται στα λειτουργικά τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα εργασία εξετάζει την προθυμία πληρωμής για προϊόντα που παράγονται από αλεύρι βελανιδιού. Για τη διεξαγωγή της έρευνας συλλέχθηκαν δεδομένα από 204 ερωτηματολόγια, σε διάστημα από 24 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου. Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε στη πλατφόρμα Google Forms και η διανομή του έγινε ηλεκτρονικά. Για την περιγραφική και την οικονομετρική ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας, χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό πρόγραμμα Stata 13. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μέση προθυμία πληρωμής για μπισκότα παραγόμενα από αλεύρι βελανιδιού, είναι 0,96€ επιπλέον, από αυτή των μπισκότων που παράγονται από συμβατικό αλεύρι. Επίσης, φαίνεται πως η μέση προθυμία πληρωμής για αγορά ενός πακέτου που απαρτίζεται από 6 ενεργειακές μπάρες παραγόμενες από αλεύρι βελανιδιού, είναι 1,5€ επιπλέον των συμβατικών. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προέκυψε πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τη προθυμία πληρωμής των καταναλωτών είναι η ηλικία, η γνώση των καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα και η αθλητική τους δραστηριότητα. el
dc.description.abstract The present postgraduate study aims to investigate the willingness to pay for functional products produced from oak flour. Specifically, the study focuses on the willingness to pay both for cookies and energy bars made from oak flour. The sample is consisted of 204 people who completed an online questionnaire via Google Forms platform. The econometric software used for the statistical analysis is Stata13. The analysis showed that the average willingness to pay for cookies made from oak flour is approximately 96 cents more than cookies made from conventional flour. Also, the average willingness to pay for a pack of six energy bars made from oak flour is approximately 1,5€ more than the same product produced by conventional flour. The outcome of this study indicates that, the willingness to pay for these products is influenced by the income of each consumer, their awareness of these products and by the confidence of their answers. en
dc.language.iso el el
dc.subject Προθυμία πληρωμής el
dc.subject Λειτουργικά τρόφιμα el
dc.subject Αλεύρι βελανιδιού el
dc.subject Βελανίδι el
dc.subject Συμπεριφορά καταναλωτών el
dc.subject Willingness to pay en
dc.subject Functional food en
dc.subject Oak flour en
dc.subject Oak en
dc.title Αγοραστική ζήτηση για διατροφικό προϊόν από αλεύρι βελανιδιών el
dc.title.alternative Purchasing demand for food product from oak flour en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account