HEAL DSpace

Μετάδοση επιθυμίας αγοράς τροφίμων μέσω φυσικής επαφής

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Βασιλόπουλος, Αχιλλέας el
dc.contributor.author Κουτής, Παναγιώτης Ι. el
dc.date.issued 2021-11-10
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7422
dc.description.abstract Η παρούσα εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την διαπίστωση της επίδρασης του νόμου της μετάδοσης μεταξύ προϊόντων τροφίμων όταν αυτά βρίσκονται σε φυσική επαφή μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η έρευνα θα μελετήσει εάν ένα ζωικό προϊόν είναι ικανό να οδηγήσει τους καταναλωτές σε αποστροφή και σε αρνητικά αποτελέσματα ως προς την αγορά ενός άλλου τρόφιμου-στόχου όταν αυτό βρεθεί σε συνθήκες φυσικής επαφής με το τρόφιμο που προκαλεί αποστροφή. Η εργασία χωρίζεται σε 2 βασικά μέρη. Αρχικά, παρουσιάζεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση η οποία σχετίζεται με το νόμο της μετάδοσης αλλά επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν τις διατροφικές επιλογές. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την έρευνα και τα αποτελέσματά της, η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια αυτή της διπλωματικής εργασίας και διεξήχθη μέσω ερωτηματολογίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πράγματι το φαινόμενο της αρνητικής μετάδοσης μέσω της φυσικής επαφής ήταν σε ισχύ και επηρέασε τις καταναλωτικές επιλογές των ατόμων οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα. Τα “αηδιαστικά τρόφιμα” οδήγησαν τα άτομα σε αποστροφή με εμφανή επίδραση στην κρίση τους ως προς την αγορά των προϊόντων-στόχων. el
dc.description.abstract The aim of the present study is to determine the effect of the law of contagion between food products when they are in physical contact with each other. More specifically, the research will examine whether an animal product is capable of leading consumers to disgust and negative effects on the purchase of another target food when it is in physical contact with the disgusting food. The study is divided into 2 main parts. First, the literature review is presented which is related to the law of contagion but also extends to issues related to food choices. The second part includes the research and its results, which was developed in the context of this dissertation and was conducted through a questionnaire. The results showed that indeed the phenomenon of negative transmission through physical contact was in effect and influenced the consumer choices of the people who participated in the research. “Disgusting foods” have driven people to disgust with an apparent effect on their judgment of the target products. en
dc.language.iso el el
dc.subject Νόμος μετάδοσης el
dc.subject Προθυμία αγοράς el
dc.subject Φυσική επαφή el
dc.subject Συναισθήματα αηδίας el
dc.subject Τρόφιμα el
dc.subject Law of contagion en
dc.subject Willingness to buy en
dc.subject Physical contact en
dc.subject Feelings of disgust en
dc.subject Foods en
dc.title Μετάδοση επιθυμίας αγοράς τροφίμων μέσω φυσικής επαφής el
dc.title.alternative Transmission of desire to buy food through physical contact en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account