HEAL DSpace

Σύγκριση στρατηγικής οργανωτικής ικανότητας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων «Santo Wines» και του κεφαλαιουχικού οινοποιείου Βασάλτης στη Σαντορίνη

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Κλωνάρης, Ευστάθιος el
dc.contributor.author Αγγελοπούλου, Ιωάννα Σ. el
dc.date.issued 2022-04-07
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7582
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει και να συγκρίνει τα χαρακτηριστικά της οργανωτικής ικανότητας και την αποτελεσματικότητα της Ένωσης Συνεταιρισμών Σαντορίνης με το κεφαλαιουχικό οινοποιείο Vassaltis Vineyards που έχει την έδρα του στη Σαντορίνη. Η ανάλυση βασίζεται στο μοντέλο οργανωτικής ικανότητας, που προτάθηκε από τη Maria de Fatima Arruda Souza (2017), σύμφωνα με το οποίο η οργανωτική ικανότητα των οινικών συνεταιρισμών περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως ιστορικούς και δημογραφικούς παράγοντες, σχέσεις με τα μέλη ως προμηθευτές, τη συνεταιριστική ταυτότητα και την Οργανωτική Ικανότητα ως οικονομική απόδοση, υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, μάρκετινγκ, στρατηγικό σχεδιασμό και ηγετική ικανότητα. Το ίδιο μοντέλο διαφοροποιήθηκε ελαφρώς και εφαρμόστηκε στο κεφαλαιουχικό οινοποιείο. Η μελέτη βασίστηκε στην αξιολόγηση των δεδομένων που συλλέχθηκαν μέσω της διαδικασίας συνεντεύξεων και επισήμανε τις κύριες διαφορές μεταξύ της Ένωσης Συνεταιρισμών Σαντορίνης και του οινοποιείου Vassaltis Vineyards. Η έρευνα παρουσιάζει μια συγκριτική αξιολόγηση της οργανωτικής ικανότητας των συνεταιρισμών και των κεφαλαιουχικών οινοποιείων και πώς οι διαφορές επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των οργανισμών αυτών, αποτελώντας εφαλτήριο για διερεύνηση προτάσεων προς τη βελτίωσή τους. el
dc.description.abstract The purpose of this thesis is to study and compare the organizational capacity attributes and effectiveness of the Union of Santorini Cooperatives with the investor-owned winery Vassaltis Vineyards, also located in Santorini. The analysis is based on the Organizational Capacity Model, suggested by Maria de Fatima Arruda Souza (2017), according to which the organizational capacity of wine cooperatives includes attributes, like historical and demographic factors, relationships with the members as suppliers, the Cooperative identity and the Organizational Capacity as financial performance, infrastructure, human resources, marketing, strategic planning and leadership capacity. The same model was slightly differentiated and applied to the investor-owned winery. The study was based on the theoretical analysis of data collected though interview process and pointed the main differences between the Union of Santorini Cooperatives and the Vassaltis Vineyard winery. The study presents a comparative evaluation of the organizational capacity of wine cooperative and an investor-owned winery and how the differences between them affect their effectiveness. It is a first step towards the development of proposals for their improvement. en
dc.language.iso el el
dc.subject Συνεταιρισμός el
dc.subject Στρατηγική el
dc.subject Οργανωτική ικανότητα el
dc.subject Αποτελεσματικότητα el
dc.subject Αποτελεσματικότητα συνεταιρισμών el
dc.subject Cooperatives en
dc.subject Strategy en
dc.subject Organizational capacity en
dc.subject Effectiveness en
dc.subject Cooperative effectiveness en
dc.title Σύγκριση στρατηγικής οργανωτικής ικανότητας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων «Santo Wines» και του κεφαλαιουχικού οινοποιείου Βασάλτης στη Σαντορίνη el
dc.title.alternative Comparison of the strategic organizational capacity between the Union of Cooperatives of Santorini products “Santo Wines” and the investor owned vineyard “Vassaltis” in Santorini en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account