HEAL DSpace

Μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος HACCP στο Πιλοτικό Τυροκομείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ακτύπης, Αναστάσιος el
dc.contributor.author Νταρουίς, Εκάβη Μ.Ε. el
dc.date.submitted 2022-02-09
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7629
dc.description.abstract Η πτυχιακή εργασία αφορά την βιβλιογραφική ανασκόπηση της εφαρμογής του συστήματος HACCP γύρω από την παραγωγή συγκεκριμένων γαλακτοκομικών προιόντων που παρασκευάζονται στο τυροκομείο του ΓΠΑ. Τα γαλακτοκομικά προιόντα αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα και χρήζουν αναγκαία στην καθημερινή κατανάλωση τους καθώς κατέχουν μια εξέχουσα θέση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.Εντούτοις, η διασφάλιση της καλής ποιότητας και της υγιεινής αυτών των προιόντων αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το σύστημα HACCP είναι μία προληπτική μέθοδος που ελέγχει, εντοπίζει και εξαλείφει τυχόν πιθανούς κινδύνους που εάν και εφόσον υπήρχαν στο τρόφιμο θα ήταν ικανοί να προκαλέσουν βλάβη ως προς την υγεία του καταναλωτή ύστερα από την κατάποση του. Τέλος, μαζί με την παραγωγή ενός υψηλά ποιοτικού προιόντος, διασφαλίζεται και η ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή. el
dc.description.abstract This thesis deals with the bibliographic review of the application of the HACCP, around the production process of specific dairy products made at the dairy of the Agricultural University of Athens. Dairy products are highly nutritious foods and are essential in their daily consumption as they occupy a prominent place in the pyramid of the Mediterranean diet. Nevertheless, ensuring the good quality and hygiene of these products is a matter that concerns immediately every food industry and every citizen. The HACCP system is a preventive method that controls, detects, and eliminates the potential hazards, which, if present in the food, could damage the health of the consumer after ingestion. Finally, along with the production of a high-quality product, the evolution of the food industry is ensured by building a trusting relationship with its customer. en
dc.language.iso el el
dc.subject Γαλακτοκομικά προϊόντα el
dc.subject Βιομηχανία τροφίμων el
dc.subject HACCP en
dc.subject Dairy products en
dc.subject Food industry en
dc.title Μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος HACCP στο Πιλοτικό Τυροκομείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών el
dc.title.alternative Study of installation and operation of HACCP System in the Pilot Cheese Dairy of the Agricultural University of Athens en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου el
dc.description.degree Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account