HEAL DSpace

Επίδραση των συνθηκών παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων στην συμπεριφορά και την παραγωγή βακτηριοσινών του είδους Enterococcus faecium

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Σκανδάμης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Μαρίνος, Ευάγγελος Β. el
dc.date.issued 2022-08-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/7644
dc.description.abstract Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η εκτίμηση της επίδρασης των συνθηκών που σχετίζονται με τη παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην ανάπτυξη, την ικανότητα παραγωγής οξέος, την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά και την παραγωγή βακτηριοσινών στελεχών του είδους Enterococcus faecium. Δέκα στελέχη του είδους Enterococcus faecium που παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση, αναπτύχθηκαν σε υγρό θρεπτικό υπόστρωμα MRS και ελαφρύ γάλα εμπορίου(1,5% λιπαρά) σε διαφορετικές θερμοκρασίες (20, 30, 37 0C) και παρουσία διαφορετικών περιεκτικοτήτων NaCl (0, 1.5, 3.5%). Στην περίπτωση του πρώτου υγρού υποστρώματος δοκιμάστηκε ακόμη μια τιμή pH (6.8). Πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση του τελικού πληθυσμού των στελεχών του είδους Enterococcus faecium, της τελικής τιμής pH του μέσου ανάπτυξης και εκτίμηση της αντιμικροβιακής δράσης έναντι τριών στελεχών του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes και μίγμα αυτών. Επιπλέον, μελετήθηκε η επίδραση των συνθηκών ανάπτυξης των στελεχών του είδους Enterococcus faecium στην ανθεκτικότητά τους σε οχτώ αντιβιοτικά. el
dc.description.abstract The aim of this study was to evaluate the effect of conditions related to the production of dairy products on growth, acid production ability, antibiotic resistance and production of bacteriocin strains of Enterococcus faecium. Ten strains of Enterococcus faecium that have the ability to produce bacteriocins, grew on MRS broth and UHT milk medium, at different temperatures (20, 30, 37 0C) and presence of different NaCl content (0, 1.5, 3.5%). In the case of the MRS broth medium another pH value (6.8) was tested. The measurement of the final population of Enterococcus faecium strains, the final pH value and the evaluation of antimicrobial activity against 3 strains of Listeria monocytogenes and mix of them, took place. Furthermore, the effect of the conditions, in which the Enterococcus faecium strains grew, was examined in comparison to their antibiotic resistance. en
dc.language.iso el el
dc.subject Γαλακτοκομικά προϊόντα el
dc.subject Συνθήκες ανάπτυξης el
dc.subject Enterococcus el
dc.subject Αντιβιοτικά el
dc.subject Ανθεκτικότητα el
dc.subject Antibiotics en
dc.subject Resistance en
dc.subject Dairy products en
dc.subject Growth conditions en
dc.title Επίδραση των συνθηκών παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων στην συμπεριφορά και την παραγωγή βακτηριοσινών του είδους Enterococcus faecium el
dc.title.alternative Effect of conditions related to production of dairy products on growth, acid production ability, antibiotic resistance and production of bacteriocin strains of Enterococcus faecium el
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου el
dc.description.degree Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων el
dc.embargo.liftdate 2030-01-01
dc.embargo.terms 2030-01-01


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account