HEAL DSpace

Διερεύνηση προτιμήσεων & προθυμίας πληρωμής Ευρωπαίων καταναλωτών για “premium” συσκευασίες Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Δριχούτης, Ανδρέας el
dc.contributor.author Πάτσου, Αντιγόνη Χ. el
dc.date.issued 2024-03-22
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8160
dc.description.abstract Η παρούσα έρευνα έχει σκοπό τη διερεύνηση των προτιμήσεων και την προθυμίας πληρωμής Ευρωπαίων καταναλωτών για “premium” συσκευασίες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Τα πρωτογενή δεδομένα της μελέτης συλλέχθηκαν μέσω ενός δομημένου ερωτηματολογίου και δόθηκαν σε καταναλωτές της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η συσκευασία/ετικέτα, οι υγειοπροστατευτικές ιδιότητες καθώς και η τιμή αποτελούν σημαντικό παράγοντα κατά την επιλογή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Σε αντίθεση, η χώρα/περιοχή προέλευσης και το πικρό και πικάντικο στοιχείο στη γεύση αποτελούν λιγότερο σημαντικό παράγοντα. Σχετικά με την προθυμία πληρωμής για πολυτελείς συσκευασίες, οι Γάλλοι και οι Ελβετοί καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερη προθυμία πληρωμής σε σχέση με τους Γερμανούς καταναλωτές και για τις τέσσερις “premium” συσκευασίες που τους παρουσιάστηκαν. Τέλος, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων προτιμούν το μαύρο χρώμα στη συσκευασία και επιπλέον το 58,3% είναι πρόθυμο να πληρώσει παραπάνω από 2,00€ για την απόκτηση του «σετ της μαύρης φιάλης με τη χάρτινη συσκευασία κουτιού». el
dc.description.abstract The aim of this research is to investigate European consumers’ preferences and willingness to pay for “premium” packaging of Extra Virgin Olive Oil. The data were collected through a questionnaire and given to German, Swiss and French consumers. The results showed that the packaging/label, the health attributes as well as the price are important factors when choosing an extra virgin olive oil. In contrast, the country/origin and the bitter and pungent taste are less important factors. Regarding willingness to pay for “premium” packaging, French and Swiss consumers are willing to pay more than German consumers for all of four packaging presented to them. Finally, the results reveal that the majority of the participants prefer the black color in the packaging and furthermore 58.3% are willing to pay more than 2.00€ to obtain the "set of the black bottle with the paper box package". en
dc.language.iso el el
dc.subject Consumer behaviour el
dc.subject Extra virgin olive oil en
dc.subject Olive oil market en
dc.subject Packaging preferences en
dc.subject Willingness to pay en
dc.subject Συμπεριφορά καταναλωτή el
dc.subject Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο el
dc.subject Αγορά ελαιολάδου el
dc.subject Προτιμήσεις συσκευασίας el
dc.subject Προθυμία πληρωμής el
dc.title Διερεύνηση προτιμήσεων & προθυμίας πληρωμής Ευρωπαίων καταναλωτών για “premium” συσκευασίες Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου el
dc.title.alternative Investigation of European consumers’ preferences & willingness to pay for “premium” Extra Virgin Olive Oil en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account