HEAL DSpace

Προσδιορισμός της αγοράς και πρόθεση ατανάλωσης μπύρας από μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Κλωνάρης, Ευστάθιος el
dc.contributor.author Τσαφάς, Χαράλαμπος Δ. el
dc.date.issued 2024-04-23
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8215
dc.description.abstract Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για τις τοπικές μπύρες που προέρχονται από μικροζυθοποιία έχει αυξηθεί. Η παρούσα μελέτη ασχολείται με τον προσδιορισμό της αγοράς και την διερεύνηση της πρόθεσης κατανάλωσης μπύρας από μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα. Οι ερευνητικοί στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της συλλογής ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοτικά δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου στο οποίο συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν 213 άτομα εντός του Ελλαδικού χώρου, ενώ τα ποιοτικά δεδομένα αντλήθηκαν από την πραγματοποίηση διαπροσωπικών και ηλεκτρονικών συνεντεύξεων σε 10 άτομα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι καταναλωτές προτιμούν τις μπύρες μικροζυθοποιίας σε σχέση με τις μπύρες βιομηχανικής παραγωγής. Βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι η μοναδική της γεύση, η παράδοση που κουβαλά κάθε μπύρα μικροζυθοποιίας καθώς και η στήριξη που θέλουν να δείχνουν οι καταναλωτές σε μικρούς και τοπικούς παραγωγούς μικροζυθοποιίας. Ακόμη, ο συχνότερος τόπος που προτιμούν οι ερωτώμενοι να καταναλώνουν μπύρες είναι σε παμπ-μπαρ ενώ η συσκευασία που προτιμούν είναι το γυάλινο μπουκάλι. Επιπλέον, το καταναλωτικό κοινό ενδιαφέρεται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα γύρω από τις μπύρες μικροζυθοποιίας. el
dc.description.abstract In recent years, there has been a growing interest in locally brewed beers from microbreweries. This study focuses on determining the market and exploring the intention of consuming beer from microbreweries in Greece. Research objectives were achieved through the collection of quantitative and qualitative data. Specifically, quantitative data were collected through an online questionnaire, with 213 participants from within the Greek territory. Qualitative data were gathered through face-to-face and electronic interviews with 10 individuals. Results indicate that consumers prefer craft beers over industrially produced ones. Key reasons for this preference include the unique flavor, the tradition associated with each craft beer, and the support consumers want to show to small and local microbrewery producers. Additionally, respondents most commonly choose pubs and bars as their preferred venues for beer consumption, and glass bottles are the favored packaging. Furthermore, the consumer audience shows interest in the environmental footprint associated with craft beers. en
dc.language.iso el el
dc.subject Μπύρα μικροζυθοποιίας el
dc.subject Καταναλωτική προτίμηση el
dc.subject Παράδοση el
dc.subject Μοναδική γεύση el
dc.subject Craft beer en
dc.subject Consumer preference en
dc.subject Tradition en
dc.subject Unique flavor en
dc.subject Microbreweries en
dc.title Προσδιορισμός της αγοράς και πρόθεση ατανάλωσης μπύρας από μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα el
dc.title.alternative Market definition and intention to consume beer from microbreweries in Greece en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account