HEAL DSpace

Βιολογική καλλιέργεια ροδακινιάς στην Ελλάδα. Υφιστάμενη κατάσταση και προτάσεις προώθησης της

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ρούσσος, Πέτρος
dc.contributor.author Κούγκα, Ανατολή Γ.
dc.date.accessioned 2024-12-31
dc.date.available 2024-12-31
dc.date.issued 2024-12-31
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10329/8396
dc.description.abstract Στις μέρες μας η πρακτική της βιολογικής καλλιέργειας υιοθετείται όλο και περισσότερο από τους αγρότες με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγαθών πιο υγιεινών και γευστικών, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία για τον άνθρωπο. Εκτός από την διατροφή, η βιολογική γεωργία αποτελεί πρότυπο καλλιεργητικής μεθόδου και συμβάλει στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα ενός πιο υγιεινού και ασφαλούς συστήματος τροφίμων. Εκτός από όλα τα παραπάνω έχει οικολογικό χαρακτήρα. Με λίγα λόγια, είναι μια μέθοδος φιλική προς το περιβάλλον και προφυλάσσει το έδαφος, το νερό, τον αέρα, τον άνθρωπο και τα ζώα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ευρωπαϊκή ένωση ενέκρινε νέο σχέδιο δράσης όπου το 25% των γεωργικών εκτάσεων γης στην Ευρώπη θα είναι βιολογικής καλλιέργειας μέχρι το 2030. Η παρακάτω διπλωματική εργασία ασχολείται με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της βιολογικής γεωργίας, την νομοθεσία σχετικά με τις επιδοτήσεις, μελέτη περίπτωσης παραγωγού με το κόστος μετατροπής από συμβατική σε βιολογική καλλιέργεια για βιολογικά ροδάκινα, τα συμπεράσματα και τις προτάσεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ερευνητικό κομμάτι της εργασίας είχε περιορισμούς λόγω έλλειψης στοιχείων και πληροφοριών. Ως εκ τούτου δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα. el
dc.description.abstract Nowadays the practice of organic farming is increasingly adopted by farmers in order to produce high quality products that are healthier, tastier and rich in nutrients. In addition to nutrition, organic farming is a model of the cultivation method and contributes to the development and sustainability of a healthier and safer food system. In addition to all of the above, it has an ecological character. In short, it is an environmentally friendly method and protects soil, water, air, humans and animals. This is the main reason why the European Union has approved a new action plan where 25% of Europe's agricultural land will be organically grown by 2030. The following thesis deals with the advantages and disadvantages of organic farming, the legislation on subsidies, a producer case study with the cost of conversion from conventional to organic farming for organic peaches, conclusions and suggestions. It is worth pointing out that the research part of the thesis had limitations due to lack of data and information. Therefore, the research was not completed. en
dc.language.iso el el
dc.subject Βιολογική γεωργία el
dc.subject Βιολογικά ροδάκινα el
dc.subject Προβλήματα δενδροκομίας el
dc.subject Πλεονεκτήματα el
dc.subject Μειονεκτήματα el
dc.subject Organic farming el
dc.subject Organic peaches el
dc.subject Agriculture problems el
dc.subject Advantages el
dc.subject Disadvantages el
dc.subject Ελλάδα el
dc.subject Greece en
dc.subject Βιοκαλλιέργεια el
dc.title Βιολογική καλλιέργεια ροδακινιάς στην Ελλάδα. Υφιστάμενη κατάσταση και προτάσεις προώθησης της el
dc.title.alternative Organic peach farming in Greece. Current situation and proposals for its promotion en
dc.type Μεταπτυχιακή εργασία el
dc.contributor.department ΓΠΑ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης el
dc.description.degree Επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική στην αγροτική ανάπτυξη el


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account